НАЧАЛО Биткойн

NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

октомври 4, 2022 20:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

NYDIG, дъщерното дружество на фокусираната върху дигитални активи компания за финансови услуги Stone Ridge, е набрало приблизително $720 милиона за своя институционален фонд за Биткойн.

Според заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), около 59 инвеститори са допринесли с над $12 милиона средно за набирането на средства. В заявлението обаче се разкрива, че не е „задължително“ SEC да са потвърдили точността и пълнотата на подадената информация.

В прессъобщение, последвало този ход, NYDIG разкри, че през третото тримесечие балансите ѝ в Биткойн (BTC) са достигнали нов исторически връх. Авоарите на компанията в BTC са нараснали „с почти 100% на годишна база“, докато приходите са се увеличили със 130% до второто тримесечие.

От споделената информация се разбира, че има раздвижване в управлението на компанията. NYDIG е повишила Теджас Шах и Нейт Конрад на новите длъжности съответно главен изпълнителен директор и президент. Преди това двамата бяха съответно глобален ръководител на институционалното финансиране и глобален ръководител на плащанията в NYDIG.

Те трябва да ръководят компанията в надграждането на сегашната ѝ динамика с фокус върху ускоряването на инвестициите в добива на криптовалути, попечителските услуги и интеграцията на Lightning мрежата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Напускащият главен изпълнителен директор Робърт Гутман и напускащият президент Ян Жао ще останат в Stone Ridge Holdings Group, компанията майка на NYDIG.

NYDIG се бори за масовото приемане на Биткойн

NYDIG, която описва себе си като компания за Биткойн, е един от най-големите защитници на приемането на флагманската криптовалута от основните финансови играчи. Според доклад на Reuters NYDIG служи като доставчик на институционален клас услуги за попечителство на Биткойн и управление на фондове на няколко банки, които предлагат крипто инвестиции на своите клиенти, включително JP Morgan, Wells Fargo и U.S. Bancorp.

Благодарение на други свои партньорства и кръгове на финансиране NYDIG се превърна в един от най-големите крипто попечители, който държи над $1 милиард в криптовалути за своите клиенти. През декември миналата година компанията достигна паарна оценка от $1 милиард.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене