НАЧАЛО Биткойн

NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

04.10.2022 20:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

NYDIG, дъщерното дружество на фокусираната върху дигитални активи компания за финансови услуги Stone Ridge, е набрало приблизително $720 милиона за своя институционален фонд за Биткойн.

Според заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), около 59 инвеститори са допринесли с над $12 милиона средно за набирането на средства. В заявлението обаче се разкрива, че не е “задължително” SEC да са потвърдили точността и пълнотата на подадената информация.

В прессъобщение, последвало този ход, NYDIG разкри, че през третото тримесечие балансите ѝ в Биткойн (BTC) са достигнали нов исторически връх. Авоарите на компанията в BTC са нараснали “с почти 100% на годишна база”, докато приходите са се увеличили със 130% до второто тримесечие.

От споделената информация се разбира, че има раздвижване в управлението на компанията. NYDIG е повишила Теджас Шах и Нейт Конрад на новите длъжности съответно главен изпълнителен директор и президент. Преди това двамата бяха съответно глобален ръководител на институционалното финансиране и глобален ръководител на плащанията в NYDIG.

Те трябва да ръководят компанията в надграждането на сегашната ѝ динамика с фокус върху ускоряването на инвестициите в добива на криптовалути, попечителските услуги и интеграцията на Lightning мрежата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Напускащият главен изпълнителен директор Робърт Гутман и напускащият президент Ян Жао ще останат в Stone Ridge Holdings Group, компанията майка на NYDIG.

NYDIG се бори за масовото приемане на Биткойн

NYDIG, която описва себе си като компания за Биткойн, е един от най-големите защитници на приемането на флагманската криптовалута от основните финансови играчи. Според доклад на Reuters NYDIG служи като доставчик на институционален клас услуги за попечителство на Биткойн и управление на фондове на няколко банки, които предлагат крипто инвестиции на своите клиенти, включително JP Morgan, Wells Fargo и U.S. Bancorp.

Благодарение на други свои партньорства и кръгове на финансиране NYDIG се превърна в един от най-големите крипто попечители, който държи над $1 милиард в криптовалути за своите клиенти. През декември миналата година компанията достигна паарна оценка от $1 милиард.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.