НАЧАЛО Биткойн

NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

октомври 4, 2022 20:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NYDIG набират $720 милиона за институционален Биткойн фонд

NYDIG, дъщерното дружество на фокусираната върху дигитални активи компания за финансови услуги Stone Ridge, е набрало приблизително $720 милиона за своя институционален фонд за Биткойн.

Според заявление до Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), около 59 инвеститори са допринесли с над $12 милиона средно за набирането на средства. В заявлението обаче се разкрива, че не е “задължително” SEC да са потвърдили точността и пълнотата на подадената информация.

В прессъобщение, последвало този ход, NYDIG разкри, че през третото тримесечие балансите ѝ в Биткойн (BTC) са достигнали нов исторически връх. Авоарите на компанията в BTC са нараснали “с почти 100% на годишна база”, докато приходите са се увеличили със 130% до второто тримесечие.

От споделената информация се разбира, че има раздвижване в управлението на компанията. NYDIG е повишила Теджас Шах и Нейт Конрад на новите длъжности съответно главен изпълнителен директор и президент. Преди това двамата бяха съответно глобален ръководител на институционалното финансиране и глобален ръководител на плащанията в NYDIG.

Те трябва да ръководят компанията в надграждането на сегашната ѝ динамика с фокус върху ускоряването на инвестициите в добива на криптовалути, попечителските услуги и интеграцията на Lightning мрежата на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Да очакавме ли възходяща инерция?


Напускащият главен изпълнителен директор Робърт Гутман и напускащият президент Ян Жао ще останат в Stone Ridge Holdings Group, компанията майка на NYDIG.

NYDIG се бори за масовото приемане на Биткойн

NYDIG, която описва себе си като компания за Биткойн, е един от най-големите защитници на приемането на флагманската криптовалута от основните финансови играчи. Според доклад на Reuters NYDIG служи като доставчик на институционален клас услуги за попечителство на Биткойн и управление на фондове на няколко банки, които предлагат крипто инвестиции на своите клиенти, включително JP Morgan, Wells Fargo и U.S. Bancorp.

Благодарение на други свои партньорства и кръгове на финансиране NYDIG се превърна в един от най-големите крипто попечители, който държи над $1 милиард в криптовалути за своите клиенти. През декември миналата година компанията достигна паарна оценка от $1 милиард.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 31, 2023 12:06 3 мин. четене

Етериум срещу Биткойн: Анализатор оценява потенциала на алткойна да задмине BTC

Бенджамин Коуен, стратег по криптовалутите, споделя своите виждания за потенциалното представяне на Етериум (ETH) в сравнение с Биткойн (BTC) в бъдеще.

май 31, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.