НАЧАЛО Други

Новограц: Мечият пазар свърши

ДЕК. 13, 2018 13:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Новограц: Мечият пазар свърши

На 20-ти септември бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs и мениджър на фонда в Fortress Investment Group Майкъл Новогрaц заяви, че пазарът na Биткойн е постигнал дъното си и е готов за възход.


Това не е първият път, когато Майкъл е изразявал оптимизъм си към пазара.


На All Markets срещата той каза, че продавачите на крипто пазараса изморени вследствие на протеклата миналата година "класическа спекулативна глобална мания".


По текущи данни пазарната капитализация на криптовалутите надвишава 215 млрд. долара, според статистиката на различни доставчици на пазарни данни. Търгувайки се на над 6,700 долара, BTC е най-ценната монета в пространството. Корелацията между BTC и другите криптовалути увеличава търсенето за Биткойн, тъй като инвеститорите се предпазват от по-сериозни колебания в цените.

През второто тримесечие на 2018 г. Galaxy Digital Capital Management в сътрудничество с Bloomberg стартира индекса Bloomberg Galaxy Crypto (BGCI). Майк Новограц е основателят на Galaxy Digital Capital Management.

Както повечето традиционни индекси, BCGI следи представянето на топ 10те най-ликвидни монети от различни крипто ниши. Различните ниши включват тези, които действат като валути - Биткойн и Биткойн Кеш, интелигентни договори като Етериум и EOS и защитаващи поверителността като ZCash и Monero.

BGCI е добре калибриран. Индексът се претегля според съответната пазарна капитализация на монетите, съставляващи фонда. Това означава, че BTC, която е най-домининантната монета в пространството, трябва да има мнозинство. Но това не е така. Етериум и BTC съставляват 60% от фонда. Независимо от това, крипто индексът остава полезен инструмент за проследяване на инвеститорите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света