НАЧАЛО Други

Новите собственици на криптовалути са се удвоили в редица региони

април 4, 2022 17:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новите собственици на криптовалути са се удвоили в редица региони

Броят на собствениците на криптовалути се е увеличил значително миналата година, като близо половината от всички собственици по света купуват крипто за първи път през 2021 г., според нов доклад.

Gemini, борса за криптовалути, основана от Камерън и Тайлър Уинкълвос, е анкетирала около 30,000 респонденти в 20 страни между ноември 2021 г. и февруари 2022 г., за да предостави картина на бързо разрастващата се крипто екосистема.

Компанията публикува резултатите от проучването като част от своя доклад „Глобално състояние на крипто 2022″.

Според констатациите на Gemini, приемането на криптовалути е нараснало рязко през 2021 г. в страни като Индия, Бразилия и Хонконг, тъй като повече от половината от респондентите са започнали да инвестират в крипто през 2021 г. Броят на тези респонденти възлиза на 54% в Индия и 51% както в Бразилия, така и в Хонг Конг.

На други места по света респондентите от Латинска Америка (LATAM) и Азиатско-Тихоокеанския регион (APAC) също активно купуват криптовалути през 2021 г., като 46% от респондентите в LATAM и 45% в APAC купуват първата си криптовалута през 2021 г. 44% от респондентите в Съединените щати и 40% в Европа са започнали да инвестират през 2021 г., според доклада.

Gemini също така установи, че страни като Индонезия и Бразилия са водещи в света по отношение на дела на инвеститорите в криптовалути сред общото население. Според доклада, 41% от респондентите както в Бразилия, така и в Индонезия съобщават, че притежават криптовалута, в сравнение със само 20% в Съединените щати, 18% в Австралия и 17% в Европа.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
SEC ще погнат крипто борсите, според адвокат на Ripple

Съобщава се, че процентът на притежание на криптовалута също е значително висок в региони като Обединените арабски емирства, Сингапур и Израел, като 35% от респондентите в ОАЕ, 30% от респондентите в Сингапур и 28% от респондентите в Израел съобщават, че притежават криптовалута.

Докладът също така цитира несигурността относно крипто регулацията и липсата на образование като две от най-големите пречки пред масовото приемане на криптовалутите. 

Сред тези, които не притежават криптовалути, 39% от респондентите в APAC, 37% в LATAM и 36% в Европа казаха, че има правна несигурност около крипто. 30% от респондентите в Близкия изток, 24% в Азиатско-тихоокеанския регион и 23% в Латам също посочиха, че отчитането на данъци върху криптовалутата ги държи настрана от закупуване на криптовалута.

Gemini прогнозира миналата година, че броят на американските крипто инвеститори ще се удвои почти през 2021 г. Според някои други проучвания, броят на новите крипто инвеститори в страната е много повече от този през 2021 г. Според „Доклад за възприемането на крипто 2022„, публикуван от крипто борсата Huobi през януари, около 70% от собствениците на криптовалути в САЩ започнаха да инвестират в криптовалути като Биткойн (BTC) за първи път през 2021 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене