НАЧАЛО Други

Новите чипове на Samsung за копаене на крипто ще бъдат 45% по-ефективни

юли 20, 2022 8:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новите чипове на Samsung за копаене на крипто ще бъдат 45% по-ефективни

Технологичният гигант Samsung съобщи, че в момента работи по нови 3-нанометрови (nm) чипове за добив, които ще бъдат с 45% по-енергийно ефективни.

Очаква се новите чипове да имат 23% по-висока производителност и да намалят значително въглеродните емисии в криптодобивната индустрия.

Компанията е започнала работа по чиповете в края на 2021 г. с помощта на различни свои дъщерни дружества, включително Ansys, Cadence, Siemens и Synopsys. Samsung също така заяви, че 2nm чиповете ще бъдат пуснати до 2025 г., докато обявява 3nm.

Д-р Сийонг Чой от Samsung се позова на двата чипа и каза:

Ще продължим активните иновации в развитието на конкурентни технологии и ще изградим процеси, които помагат за ускоряване на постигането на технологична зрялост.

Един от първите хардуерни продукти за копаене на криптовалути, Antminer S1, който беше произведен през 2013 г., e с 55 nm чип. В момента най-доброто оборудване за добив на пазара е Antminer S19X с 5 nm чип, който е произведен през 2022 г.

Samsung в криптосферата

Samsung се интересува от крипто и блокчейн от 2018 г. насам. Първоначално технологичният гигант обмисляше блокчейн технологията да се интегрира в неговите системи за решаване на оперативни проблеми.

По-късно компанията интегрира блокчейн инфраструктурите в своите смартфони. Смартфони от модела Galaxy с интеграция на блокчейн мрежите Етериум и TRON бяха сериозно популяризирани през 2019 г. През 2020 г. тя пое задачата да гарантира IPO-то на една от най-големите криптоборси в Корея.

През последните години Samsung също така навлезе в света на NFT и метавселената. В началото на 2022 г. Samsung обяви пускането на новия си телевизор, който позволява на потребителите да търгуват с NFT. В същото време компанията отвори и магазин в метавселената Decentraland.

Технологичният гигант разкри навлизането си в областта на добива още през 2019 г., когато обяви, че започва да проектира и произвежда майнинг чипове. По това време компанията заяви, че ще пусне на пазара 5nm и 3nm чипове. В крайна сметка обаче тя излезе с 3nm и 2nm чипове.

Енергийният проблем на криптодобива

Криптодобивната индустрия има нови проблеми всеки ден, всички те се дължат на потреблението на енергия при операциите за копаене.

Веднага след като цената на Биткойн (BTC) падна под $20,000, цялото оборудване за добив, произведено преди 2019 г., загуби рентабилност. По-точно, всички чипове за добив, по-големи от 7 nm, не можеха да компенсират енергията, която консумираха за копаене.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Блокчейн домейн се продава за $1 милион

Това показа ефектите, когато затрудненията, които изпитват гигантите в сферата на криптодобива, попаднат в заглавията на медиите. Core Scientific и Compass Mining са само два примера за много компании за добив, които трябваше да продадат своите добити BTC, за да платят сметките за електричество.

Нещо повече, някога приятелски настроените към добива държави започнаха да изоставят криптодобивните компании една по една. Както Казахстан, така и Швеция бяха много благосклонни към миньорите. Въпреки това те решиха да спрат добивните операции в своите региони поради недостиг на електроенергия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене