Home

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

04.12.2022 20:10 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

Според неотдавнашен доклад на Wall Street Journal към 30 септември 2022 г. Tether (USDT) са отпуснали огромни заеми на стойност около $6.1 милиарда. 

Освен това Tether не са публикували одитирани финансови документи или пълен счетоводен баланс, които да документират това. Тази липса на прозрачност от страна на компанията би могла да предизвика още повече страх и съмнение срещу стабилната монета, тъй като общността може да възприеме тези заеми в негативна светлина.

USDT е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация в криптоиндустрията. Ако нейната компания майка, Tether, се сблъска с финансов скандал, това би имало негативен ефект върху целия криптопазар.

Предлагането в смарт договори на USDT спадна и достигна 21-месечно дъно от 11.64%, според данни от Glassnode. Големите адреси продължиха да проявяват интерес, тъй като предлагането, държано от топ 1% от адресите, достигна петмесечен връх от 95.32%.

Броят на транзакциите с USDT продължи да намалява през последните няколко дни. Стойността на транзакциите също спадна, според данни, предоставени от Dune Analytics.

dune

Що се отнася до растежа на екосистемата, USDT се разрастна в мрежата на Polygon (лилаво) и Етериум (синьо) през последния месец, както се вижда на изображението по-долу. 

Броят на активните адреси на USDT се е увеличил с 18.83% през последния месец. Освен това пазарната капитализация на стабилната монета също намаля с 10.52%. Към 2 декември USDT е завладяла 7.82% от общия криптопазар, според данни, предоставени от Messari.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Приходите на миньорите продължават да растат


Скокът в растежа на мрежата показва, че броят на адресите, които прехвърлят USDT за първи път, се е увеличил. Това означава, че приемането на USDT в Етериум и Polygon се увеличава.

През същия период обаче, растежът в мрежата на Arbitrum намаля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Крипто платформа разширява опциите за BTC и ETH в навечерието на изборите в САЩ през 2024 г.

Deribit пуска опции за BTC и ETH, чийто срок изтича на 8 ноември 2024 г., преди президентските избори в САЩ.

17.07.2024 17:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.