НАЧАЛО Алткойни

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

декември 4, 2022 20:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

Според неотдавнашен доклад на Wall Street Journal към 30 септември 2022 г. Tether (USDT) са отпуснали огромни заеми на стойност около $6.1 милиарда. 

Освен това Tether не са публикували одитирани финансови документи или пълен счетоводен баланс, които да документират това. Тази липса на прозрачност от страна на компанията би могла да предизвика още повече страх и съмнение срещу стабилната монета, тъй като общността може да възприеме тези заеми в негативна светлина.

USDT е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация в криптоиндустрията. Ако нейната компания майка, Tether, се сблъска с финансов скандал, това би имало негативен ефект върху целия криптопазар.

Предлагането в смарт договори на USDT спадна и достигна 21-месечно дъно от 11.64%, според данни от Glassnode. Големите адреси продължиха да проявяват интерес, тъй като предлагането, държано от топ 1% от адресите, достигна петмесечен връх от 95.32%.

Броят на транзакциите с USDT продължи да намалява през последните няколко дни. Стойността на транзакциите също спадна, според данни, предоставени от Dune Analytics.

dune

Що се отнася до растежа на екосистемата, USDT се разрастна в мрежата на Polygon (лилаво) и Етериум (синьо) през последния месец, както се вижда на изображението по-долу. 

Броят на активните адреси на USDT се е увеличил с 18.83% през последния месец. Освен това пазарната капитализация на стабилната монета също намаля с 10.52%. Към 2 декември USDT е завладяла 7.82% от общия криптопазар, според данни, предоставени от Messari.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Приходите на миньорите продължават да растат


Скокът в растежа на мрежата показва, че броят на адресите, които прехвърлят USDT за първи път, се е увеличил. Това означава, че приемането на USDT в Етериум и Polygon се увеличава.

През същия период обаче, растежът в мрежата на Arbitrum намаля.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене

Cardano: Активното търсене на актива може да тласне цената нагоре

Докато оптимизмът в сектора на криптовалутите започва да затихва, Cardano (ADA) регистрира голямо търсене от страна на крипто трейдърите и инвеститори, което създава предпоставки за повишение на цената, ако тази тенденция се запази.

януари 30, 2023 18:15 2 мин. четене