НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH): Приходите на миньорите продължават да растат

декември 2, 2022 17:52 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH): Приходите на миньорите продължават да растат

Активността в мрежата на Етериум се възстанови значително тази седмица, тъй като пазарните условия се подобряват. Това бе подчертано в последния доклад на Glassnode, който разкрива, че приходите на миньорите са достигнали нов месечен връх.

Приходите на Етериум миньорите са полезен показател не само за оценка на рентабилността на добива. Той може да се използва за оценка на нивото на полезност на мрежата. Особено ако пазарът излиза от период на малък обем и ниско търсене.

Такъв сценарий е имало на пазара, поради което наблюдаваното увеличение на приходите от миньори е добра новина за инвеститорите.

Що се отнася до мрежовата активност на Етериум, броят на дневните активни адреси нарасна до месечен връх през последните три дни. Това означава, че броят на транзакциите с ETH се е покачил през същото време и би обяснило защо приходите на миньорите също са се увеличили.

Наблюдаваното увеличение на обема на транзакциите може да показва натрупване и по този начин завръщане на търсенето. В резултат на това ценовото действие на ETH продължава да е възходящо.

През последните седем дни криптовалутата успя да скочи с над 7% нагоре, което потвърждава, че неотдавнашният ръст на активните адреси е бил предимно обем за покупка. Към момента на писане на статията ETH се търгуваше на цена от $1,280.

Ще запази ли Етериум по-високата мрежова полезност?

Бичият натиск, отговорен за текущото повишение на цената на ETH, бе отразен в леко увеличение на обема на транзакциите досега през тази седмица. Той обаче беше сравнително нисък в сравнение с най-високите стойности на дневния обем на транзакциите по-рано през ноември.

Фактът, че обемът на транзакциите беше относително нисък, предполага липсата на силно присъствие на китовете. Това може да потвърди и факта, че наблюдаваният скок в броя на активните адреси отразява повишената активност на дребно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Прогноза за 2025 – 2030 г.


Пазарът на дребно обикновено оказва по-малко влияние върху цената, отколкото китовете. Говорейки за китове, натиск за продажба се наблюдаваше от адреси, притежаващи между 1,000 и 100,000 ETH.

Освен това адресите, притежаващи между 1 и 10 милиона монети, също съкращаваха балансите си. Натискът на продажбите потвърждава, че през последните три дни е имало известно прибиране на печалби.

Достатъчно голям натиск за продажби може в крайна сметка да предизвика корекция. Въпреки това имаше и известен натиск за покупки от някои китове, особено от тези в категорията инвеститори, притежаващи 100,000 до 1 милион монети.

Заключение

Горните наблюдения сочат, че има засилено търсене на ETH. Въпреки това, последният възход привлече и някои прибирания на печалби, а участието на пазара все още е слабо. С други думи, доверието на инвеститорите се подобрява, но не достатъчно за FOMO нива на натиск от страна на купувачите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.