НАЧАЛО Крипто Крими

Нови шокиращи разкрития за срива на Terra (LUNA)

31.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нови шокиращи разкрития за срива на Terra (LUNA)

В рамките на продължаващото дело Terraform Labs Джеймс Хънсакър, бивш служител на Jump Trading, направи вчера важно разкритие.

Хънсакър разкри, че е подал жалба срещу Jump Trading до Комисията по ценните книжа и борсите за ролята на До Куон в подкрепата на алгоритмичната стабилна монета UST преди нейния грандиозен срив през 2022 г.

Jump Trading е посветила стотици милиони за спасяването на LUNA една година преди фактическия колапс.

Според изявлението на Хунсакер Jump Trading, загадъчна фирма за високочестотна търговия с интереси в областта на криптовалутите, е участвала в “съществено споразумение” с Terraform Labs (TFL), за да стимулира приемането на UST.

Хунсакер, който преди това е работил в Jump Crypto, преди да основе блокчейн стартъпа Monad Labs, разкри, че когато през май 2021 г. UST се е отклонил от фиксинга си към долара, президентът на Jump Crypto, Канав Кария, е споменал: “Говорих с До [Куон], той ще ни предостави токени, които ще бъдат отключени по-късно”.

Впоследствие Бил ДиСома, съосновател на Jump Trading, инструктира инвеститорите да изпълняват “агресивни сделки” и да натрупват UST. Хънсейкър представи ДиСома като истинския авторитет в Jump Crypto. Той свидетелства, че поради значението на Тера за Jump, ДиСома е бил готов да рискува няколкостотин милиона долара.

Както Кария, така и ДиСома предпочетоха да не отговорят в изявленията си пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) относно делото Terraform Labs. Комисията по ценните книжа и фондовите борси разкри, че Jump е реализирал печалба от около $1 милиард от сделките си с Terraform Labs.

В ключов аспект от делото за измама на SEC срещу TFL и До Куон те твърдят, че са прикрили намесата на Jump в стабилизирането на UST по време на кризата с актива през май 2021 г., предшестващ действителния срив през 2022 г. Куон тогава твърдеше, че UST се е “самовъзстановявал автоматично” – убеждение, поддържано от инвеститорите.

Интересно е, че самият Хунсакер е инвестирал $200,000 в UST, за да получи възвръщаемост от ~20% от протокола Anchor. Въпреки че се е съмнявал в стабилността на UST, той е смятал, че може бързо да излезе от нея, ако се наложи. Той е ликвидирал дяловете си в UST на 7 или 8 май 2022 г., когато е започнало обезцеянването.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.