НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер открадна над $65 милиона от крипто игра

29.03.2024 11:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер открадна над $65 милиона от крипто игра

Платформа за игри, изградена върху блокчейна на Blast, претърпя значителна загуба, като над 60% от общата стойност на активите ѝ бяха компрометирани поради сериозен пробив в сигурността.

Пробивът беше разкрит от екипът на Munchables чрез публикация в платформата на X (Twitter), в която те заявиха:

[Платформата на] Munchables беше компрометирана. Активно наблюдаваме транзакциите и предприемаме мерки за тяхното спиране. Допълнителни актуализации ще последват, когато съберем повече информация.

Според ZachXBT, блокчейн следовател, портфейлът на хакера е съдържал 17,400 Етериум (ETH) токена на стойност $62.5 милиона след пробива, което представлява значителна част от общата заключена стойност (TVL) на Munchables. ZachXBT също така посочи, че експлойтът може да е свързан с разработчик от Северна Корея, когото екипът на Munchables е наел.

ZachXBT разкри още, че многобройните разработчици, наети от Munchables, които са свързани с експлойта, вероятно имат една и съща самоличност. Те потвърдиха това, като посочиха, че тези разработчици, който са се препоръчали взаимно, когато са кандидатствали за работата, често са прехвърляли плащания на едни и същи адреси за депозити и са захранвали взаимно портфейлите си.

За щастие, хакерът е избрал да върне активите и от Munchables обявиха, че са възстановили достъпа си до компрометираните средства.

В изявлението си те твърдят:

Разработчикът на Munchables предостави всички съответни частни ключове, за да подпомогне възстановяването на средствата на потребителите. Това включва ключа, в който се намират $62,535,441.24, както и 73 WETH заедно с ключа на собственика, имащ достъп до останалите средства. Всички средства на потребителите са защитени, няма да се налагат заключвания и всички награди, свързани с Blast, ще бъдат разпределени според плана. Допълнителни актуализации ще бъдат предоставени през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.