НАЧАЛО Регулации

Нови европейски регулации ще засегнат криптовалутите

ДЕК. 18, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нови европейски регулации ще засегнат криптовалутите

Новите разпоредби за борба с прането на пари (AML) влизат в сила до 10-ти януари в Европа.

Новите разпоредби за борба с прането на пари (AML) влизат в сила до 10-ти януари в Европа. Правилата, които адресират крипто компании за първи път, изглежда имат голямо влияние върху индустрията.

Петата директива за борбата с прането на пари (5AMLD) трябва да влезе в сила след по-малко от месец. За първи път беше подробно описана през май миналата година.

Taзи директива за първи път определя какво се разбира под термина виртуална валута:

… дигитално превъплъщение на стойност, която не е издадена или гарантирана от централна банка или публичен орган.


Входящите разпоредби ще изискват онези, които предлагат услуги за попечителство за виртуални валути, да спазват разпоредбите за AML, определени в 4AMLD. Това ще означава, че платформите за обмен, предлагащи услуги в рамките на Европейския съюз, ще трябва да предоставят информация за клиентите на съответните органи и да извършват надлежна проверка на дейността на потребителите, които се считат за съмнителни.

Това трябва да има драматично въздействие върху индустрията. Както репортерът Лари Чермак посочва, борси от рода на Binance и OKEx, два абсолютни гиганта на индустрията, изведнъж ще трябва да следват новите регулации или да престанат да предлагат услуги за Европа.

Binance, една от най-популярните борси благодарение на високите си лимити за теглене, без да се изисква KYC (опознай своя клиент) проверка, ще трябва да преработи собствените си политики. Понастоящем борсата позволява на потребителите да изтеглят два BTC без KYC проверка. Това очевидно не е в съответствие с AML разпоредбите и би трябвало да се обърне внимание. Освен това, компанията може да реши да изтегли изцяло услугите си от ЕС.
Изправени пред засилен регулаторен натиск от някои юрисдикции, Binance вече доказват, че са готови да направят компромиси, за да продължат да предлагат услугите си на ключови глобални пазари. По-рано тази година, платформата внезапно се оттегли от САЩ преди да пусне Binance US - много по-умалена, но съвместима с регулаторите платформа за американските потребители.

Някои фирми вече са спрени, позовавайки се на входящите регулаторни мерки. Например, BottlePay заяви миналата седмица, че новите разпоредби ще направят невъзможно това да продължат да предлагат услугата си по начин, съответстващ на сегашната им работа. Вместо да прави компромиси, компанията обяви, че ще спре да функционира в края на годината, чрез прессъобщение. Други бизнеси, като Simplecoin и Chopcoin, също направиха подобни изявления.

Въпреки че входящите регулации със сигурност ще разклатят начина, по който функционират европейските компании за криптовалута, някои изглежда приемат промяната. Представител на EXMO, платформа за търговия с дигитални активи, Валерия Коломийченко, сподели публикация в Medium, че новите правила ще осигурят по-голяма сигурност - нещо, към което много предприятия, обслужващи пространството, се стремят през последните години.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Нова директива на ЕС ще задължава банките да работят с крипто предприятия

Съгласно новата директива, компаниите, свързани с криптовалута, ще се третират като всеки друг бизнес.Блокчейн секторът винаги е разглеждал регулирането като най-голямото си препятствие. Това развитие...
ФЕВ. 23, 2020 19:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулациите на криптовалути в Бразилия сериозно засегнаха крипто борсите

Bitcoin.com съобщи, че две основни борси за криптовалути, базирани в южноамериканската държава, са спрени след заплахите от големи глоби и непосредствените последици от регулации.  Acesso Bitcoin беш...
ФЕВ. 19, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Германски банки търсят одобрение от регулатора, за да предложат Биткойн попечителство

Местният вестник ‘Handelsblatt’ съобщи на 7-ми февруари, че Федералният орган за финансов надзор в Германия (BaFin) се занимава с наплив от заявления от 40 банки, които искат да станат регулирани попе...
ФЕВ. 11, 2020 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

FinCEN няма да позволи регресията на контрола върху прането на пари

Ел-Хинди откри речта си, като отбеляза особената комплексност на индустрията за ценни книжа и фючърси, която се състои от гъста мрежа от транзакции и взаимодействия между взаимосвързани страни.Този “н...
ФЕВ. 10, 2020 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света