НАЧАЛО Блокчейн

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV - стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

Обезпечението е съставено само от токени на Matrixport Short-term Treasury Bill (STBT), което позволява на притежателите да получават доходност от държавни ценни книжа чрез блокчейн.

Използвайки стандарта за токени за ценни книжа ERC-1400, STBT гарантира директни плащания на акредитирани инвеститори, като оценява годишната процентна доходност (APY) на 4.9% въз основа на седемдневно представяне. Интересното е, че USDV насочва тази доходност единствено към миньорите на токени, насърчавайки съвместната общност.

STBT на Matrixport, с обща заключена стойност от $112 милиона, се нарежда на второ място по големина сред базираните на Етериум токенизирани държавни облигации, като предлага доказателство за резерви в реално време с цел прозрачност. Наградите се разпределят с помощта на алгоритъма ColorTrace на LayerZero. Фондацията Verified USD намекна за потенциална бъдеща поддръжка на допълнителни държавни активи във веригата.

Това развитие е в съответствие с по-широката тенденция в DeFi сектора, където протоколите все повече обхващат реални активи (RWAs).

Емитентите на стабилни монети, като Verified USD, възприемат RWA, за да повишат прозрачността и доверието в обезпеченията, разграничавайки се от податливите на волатилност алгоритмични стабилни монети, които се появиха през предходната година.

Въпреки неотдавнашната волатилност на американските държавни облигации, дължаща се на икономическата несигурност, фондация Verified USD не е обезкуражена, като при стартирането си е осигурила интеграции с 23 партньори. USDV, токен с ERC-20 код, използва стандарта Omnichain Fungible Token (OFT) на LayerZero, което позволява съвместимост между веригите. Одитиран от Zellic, Ottersec и Paladin Security, първоначалният старт на USDV обхваща множество блокчейни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Dogecoin – кога може да се очаква скок до $1?

Първоначално замислена като криптовалута със закачлив произход, Dogecoin преживя значителен ръст на популярността и пазарната стойност с течение на времето.

декември 8, 2023 22:00 2 мин. четене

Цената на Cardano се изстреля с над 35% през последната седмица

Съвсем наскоро Биткойн проби психологически важното ниво от $34,000 и сега алткойните започват да наваксват.

декември 8, 2023 14:55 2 мин. четене

Лайткойн инвеститорите масово разпродават токени – какво следва?

Последните данни от веригата показват, че през последните десет дни около 199,000 Лайткойн (LTC) адреса са продали напълно своите притежания.

декември 8, 2023 11:00 2 мин. четене

Ето кой алткойн надмина Етериум през 2023 година

През 2023 г. XRP преживя бурно пътуване, изпълнено със забележителни възходи и падения. Ключовият наратив се въртеше около обширния правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC), който значително повлия на траекторията на монетата.

декември 8, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.