НАЧАЛО Регулации

Нов закон в Русия ще позволява конфискацията на Биткойн от 2021 година

НОЕ. 8, 2019 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нов закон в Русия ще позволява конфискацията на Биткойн от 2021 година

Русия планира да създаде правни устави, позволяващи на правителството да постигне невъзможното: конфискация на Биткойн (BTC).

Както местният информационен бюлетин RBC съобщава на 7-и ноември, позовавайки се на източници, запознати с въпроса, Министерството на вътрешните работи на Русия ще работи с различни държавни органи за изготвяне на плановете, които могат да влязат в закона през 2021 г.

Конфискация на нещо, което не се конфискува


Този ход не акцентира изцяло върху Биткойн, а вместо това се отнася до „дигиталните активи“ като общо явление, главни сред които са криптовалутите.

Медията цитира Никита Куликов, ръководител на специална комисия в руския парламент, като обяснява:

Постоянната тенденция на растеж на престъпленията, използващи виртуални активи, и липсата на защита на потребителите пред този вид престъпна атака, естествено създават необходимостта от разработване на механизми за правно регулиране и контрол на обмена на виртуалните активи.


Сред разглежданите опции, е създаването на правителствен криптовалутен портфейл за прехвърляне на средства.

Русия все още не е изпълнила своя дългоочакван план от закони, по отношение на криптовалутите, който претърпя множество забавяния.

Според различни страни, които говорят пред RBC, криптовалутата ще се нуждае от юридическо признаване, преди правителството да може да оправдае законовите основания и да бъде конфискувана като част от съдебното производство.

Както при опитите на други страни обаче, начинът, по който властите ще поемат контрола върху инвестициите на хората, остава неясен.

На теория, отбелязва RBC, криптовалутите, държани на борсите, могат да бъдат достъпни, ако въпросната борса отговаря на всички изисквания. За монети, държани в портфейли, до които инвеститорът държи частните ключове, методът на придобиване засега е загадка.

По този начин, плановете говорят за потенциална липса на разбиране за това как функционират децентрализираните криптовалути като Биткойн. Неотдавнашната препоръка на Индия, да ги забрани, е изправена пред подобни трудности: ефективен опит да се контролира неконтролируемото.

В отделен случай, един от помощниците на президента Владимир Путин разкри, че иска да контролира 20% от добива на Биткойн в нова ферма, разположена в северозападната част на страната.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Българска крипто фирма получава предупреждение от германски регулаторен орган

Българската фирма оперира без лиценз.Регулаторът е забранил на борсата да оперира в страната, тъй като фирмата незаконно предлага договори за разлика (CFD), предназначени да изложат клиентите на ценов...
НОЕ. 18, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийското правителство няма намерение да забранява криптовалутите

Законопроектът, озаглавен „Забрана на криптовалутите и регулиране на официалните дигитални валути“ не е включен в дневния ред, издаден в долната камара на парламента на Индия, Лок Сабха, на 14 ноември...
НОЕ. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Украйна искат да знаят всяко семейство точно колко криптовалути притежава

Въпреки че законът влиза в сила в началото на следващата година, съществува чувство на объркване сред украинците, тъй като никъде в правната рамка на страната няма определение на думата криптовалута.О...
НОЕ. 16, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хонг Конг с нова регулаторна рамка за лицензиране на крипто борси

НОЕ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света