НАЧАЛО Биткойн

Нов рекорд на шортове на Биткойн от хедж фондовете

10.06.2024 6:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов рекорд на шортове на Биткойн от хедж фондовете

На Чикагската стокова борса (CME) хедж фондовете все по-често залагат срещу Биткойн, дори когато спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн бележат продължителен период на входящи потоци.

Според доклад на Zerohedge Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) отчита нов рекорд на нетните шорт позиции на хедж фондовете в Биткойн.

Данните сочат, че хедж фондовете са увеличили нетните си шорт позиции в стандартните фючърсни договори за Биткойн на CME, достигайки рекордните 18,175 договора. Стойността на всеки от тези контракти е 5 BTC. Тази търговска стратегия включва продажба на фючърсни договори, за да се извлече печалба от очакваните спадове в цената на базовия актив.

Съоснователката на специализираната в сферата на Биткойн фирма 21st Capital, Сина Джи, предположи, че рекордните стойности вероятно отразяват интереса на хедж фондовете към стратегията за пренос на ценни книжа. Обикновено тази стратегия предполага шорт фючърси и същевременно покупка на актива, за да се експлоатират разликите в цената между спот и фючърсните пазари.

„Това са спекулативни позиции и биха могли да означават “carry trade”, при която даден хедж фонд държи лонг позиции в Биткойн на друго място. Мениджърите на активи обаче държат обратната позиция. Тези позиции са по-малко спекулативни и по-дългосрочни”, заяви Сина Джи.

Не остава незабелязано, че тези рекордни шорт позиции съвпадат с 19-дневен период на постъпления в Биткойн ETF, възлизащ на над $2 милиарда. Независимо от този приток, BTC не успя да достигне историческия си връх от $73,835 през март, като отбеляза скромно повишение от 2.6% през изминалата седмица.

Сравнително слабото ценово представяне озадачи инвеститорите. Пазарните експерти поясниха, че тази тенденция се дължи на големите финансови институции, които наливат в Биткойн ETF-ите и същевременно продават фючърси, за да се възползват от разликата в цените. По този начин се получава голям приток в ETF-ите при незначително въздействие върху спот цената на Биткойн.

Самсън Моу, който е главен изпълнителен директор на JAN3, запазва своя оптимизъм, твърдейки, че „всички BTC шорт позиции ще бъдат затворени, волно или неволно“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.