НАЧАЛО Биткойн

Байдън няма да рискува да загуби изборите като се опълчи на криптовалутите – Антъни Скарамучи

09.06.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Байдън няма да рискува да загуби изборите като се опълчи на криптовалутите – Антъни Скарамучи

Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, очаква, че президентът Джо Байдън ще се погрижи за крипто сектора, въпреки потенциалната съпротива на председателя на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер.

Скарамучи отбеляза, че позицията на Байдън по отношение на Биткойн и криптовалутите изглежда се смекчава, особено след неотдавнашното одобрение на спот Етериум фондовете за търговия на борсата (ETF).

Скарамучи предполага, че Байдън рискува да изгуби гласове в ключови държави, ако се поддаде на непредсказуемите искания на противниците на криптовалутите:

Мисля, че администрацията на Байдън, въпреки че наложи вето на SAB 121 миналата седмица, все пак одобри мерки, свързани с Етериум, противно на желанията на Елизабет Уорън и Гари Генслер. Изглежда, че те променят позицията си…

Смятам, че сега ще коригират позицията си по отношение на Биткойн и други криптоактиви. Байдън, като умерен човек, вероятно не иска да остане назад по този въпрос. Тъй като изборите са толкова оспорвани, не мисля, че Байдън иска да застраши шансовете си заради непредсказуемите капризи на Елизабет Уорън или Гари Генслър.

Бюлетинът SAB 121, издаден от Комисията по ценните книжа и фондовите борси през 2022 г., задължава определени дружества да класифицират дигиталните активи като пасиви в своите баланси, дори ако те просто държат тези активи за клиенти.

Що се отнася до Биткойна (BTC), Скарамучи прогнозира, че стойността му може да достигне $500,000 през следващите петнадесет години:

Това е нововъзникващ актив, с едва 5% приемане в Съединените щати. Ако продължи да расте със същите темпове като през последното десетилетие, няма причина да не може да достигне $300,000, $400,000 или дори $500,000…

При положение че пазарната капитализация на златото е $16 трилиона, а на Биткойн – [$1.35 трилиона], може ли BTC да се увеличи десетократно през следващите 15 години? Вярвам, че може, като се имат предвид техническите му свойства, и вече виждаме тенденции, които се движат в тази посока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Президентът на Аржентина се застъпи за Биткойн и свободното използване на крипто в страната

Аржентинският президент Хавиер Милей наскоро повтори подкрепата си за включването на Биткойн (BTC) и други валути в националната икономика, подчертавайки желанието си да насърчи конкуренцията между валутните единици.

20.06.2024 18:30 1 мин. четене

Крипто кит купи Биткойн на стойност почти $400 милиона при последния спад

По активността на големите притежатели на Биткойн (или т.нар. китове) можем да направим заключение, че бъдещето на криптовалутата изглежда светло.

20.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн ETF на VanEck вече се търгува на най-голямата фондова борса в Австралия

Биткойн ETF на VanEck, вече официално се търгува на основната фондова борса в Австралия ASX и дебютира с активи за приблизително $660,000.

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: MicroStrategy купи Биткойн за над $780 милиона

MicroStrategy за пореден път обяви огромно покупка на Биткойн, след успешното набиране на капитал от конвертируем дълг.

20.06.2024 15:29 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.