НАЧАЛО Крипто Крими

Нов крипто проект източи парите на инвеститорите си

02.04.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов крипто проект източи парите на инвеститорите си

Наскоро в блокчейна на Coinbase, Base, се появи нова меме криптовалута, наречена "OZMPC", която привлече значително внимание.

Терминалът на CoinGecko обаче бързо сигнализира за опасения, свързани с ниската ликвидност на търговските двойки на меме монетата “Ozempic” малко след нейното пускане.

OZMPC, акроним, напомнящ на лекарството за диабет Ozempic, не е разрешен от Novo Nordisk, фармацевтичната компания, която стои зад медикамента. Като се има предвид, че Novo Nordisk е глобален собственик на марката Ozempic, тя запазва правните си правомощия да оспори операторите на тази неоторизирана криптовалута.

Създателят на OZMPC въведе огромен 70% данък върху транзакциите за покупка по време на първоначалната фаза, което значително изчерпа приноса на ранните инвеститори към проекта. Вследствие на това стойността на токена спадна с 65% от пиковата си стойност.

С нищожната си пазарна капитализация CoinGecko Terminal предупреждава потенциалните купувачи за опасно ниската ликвидност на токена, която може да доведе до съществени разлики в цените на различните борси.

Към настоящия момент данъците на смарт договорите са “източили” над $5 милиона, което надхвърля текущата пазарна капитализация на OZMPC.

Този инцидент олицетворява преобладаващата мания покрай меме криптовалутите и опасностите, свързани с инвестициите в такива проекти. Чрез налагането на сурови данъци на ранните инвеститори, които са извършили минимална надлежна проверка, създателите на проекта са успели да отклонят милиони долари от нищо неподозиращите потребители.

Освен това, тъй като токенът използва запазеното име на патентовано лекарство, неговият основател може да се сблъска с правни последици за неразрешена употреба.

Този разказ в много отношения отразява манията по ICO от началото на 2018 г. За разлика от ICO обаче основателите на меме криптовалути често пренебрегват разработването на бяла книга, пътна карта или какъвто и да е осезаем план за средствата на инвеститорите. Вместо това, както е примерът с OZMPC, те насочват средствата на инвеститорите директно към собствените си джобове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на Cardano (ADA) може да се срине – какво трябва да знаем

Анализатор и търговец на криптовалути, познат като Credible Crypto, изрази песимистична прогноза за цената на Cardano (ADA).

21.04.2024 7:00 1 мин. четене

AI прогноза за цената на Solana за следващата седмица

По-рано днес световният пазар на криптовалути се сблъска с волатилност, предизвикана от ескалиращото напрежение в Близкия изток.

20.04.2024 22:00 1 мин. четене

Отпразнува ли Илон Мъск “Денят на Dogecoin”?

Днес, 20 април, глобалната общност на Dogecoin празнува “Денят на DOGE”. Интересно е, че тазгодишният празник съвпадна точно с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

20.04.2024 21:00 1 мин. четене

Цената на Cardano може да скочи със 75% – време за покупка?

През последните месеци на 2023 г. и до края на март 2023 г. Cardano (ADA) показа значителни обещания, като изглеждаше готов за възходяща траектория, белязана от последователни етапи на по-високи върхове и по-високи дъна.

20.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.