НАЧАЛО Блокчейн

Нов фонд цели да насочи милиони долари към DeFi проектите на Algorand

СЕП. 11, 2021 15:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нов фонд цели да насочи милиони долари към DeFi проектите на Algorand

Децентрализираното финансиране или DeFi се разви значително през последните две години. Фондацията Algorand представи нов фонд, позициониран да разпределя пари за определени DeFi проекти, които искат да надграждат своя роден блокчейн.

  • Цялата съвкупност от капитал се нарича фонд Viridis DeFi и се ръководи от фондация Algorand - група, която отговаря за блокчейна на Algorand и развитието на неговата екосистема. „Този ​​фонд ще осигури 150 милиона Algo за подхранване на значителния ранен растеж на DeFi екосистемата в Algorand“, се казва в публикация от петък на уебсайта на фондацията.


„Фондът ще стимулира растежа на децентрализирани борси, парични пазари, пазари на опции, приложения за синтетични активи и NFT платформи, всички работещи на най-добрата блокчейн мрежа за бъдещето на финансите“, продължава изявлението.


Към момента на публикуване родната монета на Algorand (ALGO) се търгува на $2.07 въз основа на данните на CoinMarketCap. Това понастоящем поставя стойността на фонда на $294 милиона, предвид споменатите 150 милиона ALGO.


Тъй като Етериум блокчейнът се бори да мащабира и да отговори на търсенето на използване на DeFi - както е очевидно от високите такси на мрежата - други блокчейн мрежи набират все по-голяма сила.


ПРОЧЕТИ ОЩЕПротоколите от втори слой на Етериум обработват повече транзакции от Биткойн


Стартирайки фонда, фондация Algorand разкри първите две категории на Algorand DeFi, позиционирани да получават капитал от фонда. Наричайки ги „SupaGrants“, всяка безвъзмездна помощ съдържа $5 милиона. „Ние сме развълнувани да споделим първите два SupaGrants, които са проектирани да подкрепят създаването на критична DeFi инфраструктура“, се посочва в съобщението. „Представяме Oracle SupaGrant на цена от $5 милиона и SupaGrant на стойност $5 милиона“.


Оракулите в крипто пространството са по същество начини за насочване на информационни данни към определени блокчейни от източници извън тези мрежи. Тези мостове помагат за свързването на блокчейн мрежи, така че да могат да взаимодействат помежду си, добавяйки потенциал към евентуално ограничени единични мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко голяма е DeFi индустрията?

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света