НАЧАЛО Блокчейн

Протоколите от втори слой на Етериум обработват повече транзакции от Биткойн

СЕП. 7, 2021 21:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Протоколите от втори слой на Етериум обработват повече транзакции от Биткойн

Протоколите за мащабиране на Етериум от втори слой се наложиха през последните месеци, тъй като цените на газта отново се покачиха, а L2 екосистемата сега обработва повече ежедневни транзакции от мрежата на Биткойн, според последните открития.

Според данните на CoinMetrics, събрани от индустриалния анализатор и основателя на Week In Ethereum News Еван Ван Нес, на втория слой на Етериум е имало повече транзакции, отколкото в Биткойн мрежата на 6-ти септември. Протоколите от втори слой са обработили около 250,000 транзакции за деня, докато на Биткойн са били 210,000.


Анализаторът разкри, че StarkWare е обработил най-много за периода, с около 143,000 транзакции, в редица DeFi платформи като dYdX борсата и NFT платформата от втори слой Immutable X.


Arbitrum, който стартира в мрежата на 1-ви септември, имаше около 56,000 транзакции. Неговата наскоро стартирала платформа Arbitrum One вече привлича големи имена в DeFi, включително Aave, Chainlink и Uniswap, която проучва няколко опции за втори слой.


През Optimism са минали около 28,000 транзакции за деня. Uniswap внедри своя v3 протокол на Optimism през юли, като също така захранва L2 версия на DeFi платформата за търговия Synthetix/Kwenta.


Ван Нес съобщи, че има няколко други, като децентрализираната борса Loopring представлява по-голямата част от останалите.


Биткойнърите посочиха, че Ван Нес направи сравнение на втория слой на Етериум с първия слой на Биткойн и не предостави никаква информация за Lightning мрежата на втория слой на Биткойн. Ван Нес отговори, че „моето впечатление, предвид ниското заключено количество, е, че Lightning има много малко сцепление, но ще се радвам, ако някой ми покаже данни за обратното.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕТрейдър предвижда 'дневна свещ от $5,000' за Биткойн


"Sanket" - стратегически лидер в технологичния агрегатор от втори слой на Етериум, Polygon, разби някои от статистическите данни за мрежата, разкривайки, че по-малките транзакции са доминиращи. В туит на 7-ми септември той заяви „45% от всички адреси във всичките им транзакции през този ден са по-малко от $1.45“.


Според L2fees, Loopring остава най-рентабилната платформа за прехвърляне на Етериум, струваща само $0.40 към момента на писане. При ZkSync на Matter Labs е около двойно по-висока цена от $0.83, докато на Arbitrum One струва $2.75. На Optimism ще ви струва $5.83 за изпращане на ETH на съответните им платформи.


На самият Етериум струва почти $11 за обикновен ETH трансфер, но Bitinfocharts отчете средната цена на газ за всички видове транзакции на около $40 вчера.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде...
ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Aave и Avalanche бележат значително постижение

Екосистемата на Avalanche се разширява, тъй като мрежата става свидетел на голям приток на внимание и ликвидност, всички подсилени от сериозни стимули.Приток на ликвидност“Aave стартира на Avalanche -...
ОКТ. 6, 2021 19:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравн...
ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света