НАЧАЛО Блокчейн

Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

14.04.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нов блокчейн проект набра $100 милиона финансиране

Berachain (BERA), блокчейн, фокусиран върху децентрализираните финанси (DeFi), разкри, че е набрал впечатляващите $100 милиона в последния си кръг на финансиране.

Водещи в инвестицията бяха Brevan Howard Digital и Framework Ventures, което е сигнал за доверие във визията и подхода на Berachain.

Сред известните инвеститори в Berachain са Samsung Next, HashKey Capital, Animoca Ventures и Nomad Capital, което подчертава нарастващия интерес към блокчейн проектите, фокусирани върху DeFi.

Съоснователят на Berachain Смоуки Бера подчерта значението на кръга на финансиране, заявявайки: “Виждаме това набиране на средства като голямо потвърждение на нашия подход за изграждане на блокчейн, който е изграден на базата на обратна връзка от реални потребители и разработчици, и за осигуряване на стойност за тези групи, които действително допринасят за растежа на мрежата”, както съобщава Bloomberg.

Според уебсайта на Berachain платформата предлага определена степен на съвместимост с ETH, като улеснява пренасянето на приложения и активи. Макар че може да не възпроизвежда напълно функционалността, производителността или характеристиките за сигурност на Етериум, Berachain служи като съвместима с EVM блокчейн от първи слой, изградена върху Cosmos-SDK.

Тази архитектура позволява на Berachain да поддържа подобни инструменти и операции като Етериум, като същевременно въвежда допълнителни функционалности, оптимизирани за доказателство за ликвидност и типични децентрализирани случаи на използване, като например борси и оракули.

Блокчейн мрежата ще въведе три основни актива: токена BERA за транзакции по веригата, токена BGT като своя управленска монета и HONEY, обезпечената стабилна монета на протокола, предлагащ цялостна екосистема за децентрализирани финансови приложения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.