НАЧАЛО Други

Nokia и HP позволяват на блокчейн потребителите да монетизират данните си

май 18, 2018 18:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nokia и HP позволяват на блокчейн потребителите да монетизират данните си

Hewlett Packard и Nokia, си партнират с швейцарския блокчейн стартъп Streamr.

Идеята на съвместния проект е да се изгради пазар за данни върху блокчейн и да се позволи на потребителите да поставят своите данни в блокчейна. Тези потребителски данни, получени със съгласието на потребителите, могат да бъдат законно продадени на заинтересовани страни. Потенциалните клиенти могат да включват големи и малки организации, дигитални рекламодатели, правителства и всеки, който може да се интересува от закупуването на такива данни.

Streamr Network AG успешно събра 30 млн. долара чрез първоначалното предлагане на монети (ICO) миналата година. Компанията планира да даде парична стойност на данните, които се качват и съхраняват. Това ще стане с криптовалута, наречена DATAcoin (DATA), която в момента на писане на статията се търгува на $0.06946.

HP използва търси да разшири употребата на идеята. Те създадоха прототип за събиране на жизненоважна информация от кола. Като например активност на чистачките на предното стъкло, наличие на гориво в автомобила, износеност на автомобилните части и други. Сензор, монтиран в автомобила, би помогнал да се оцени състоянието на пътя. Това би позволило на властите да възстановят пътя, без да харчат пари за скъпи проучвания. Застрахователните компании могат да се възползват от получаване на данни за моделите на шофиране на водача за оценяване на риска.

Nokia намира тази концепция за полезна за мобилните си базови устройства. Тези устройства са като Wi-Fi hotspot, които често се използват в райони с нисък сигнал, за да се оценят динамичните модели на времето. От там, те контролират съответните процеси и дейности като напояване и сеитба. Такива данни могат да бъдат събирани и съхранявани на блокчейн, тъй като земеделците може да искат да монетизират тези данни.

Системата е печеливша за всички. Потребителят получава заплащане за споделянето на данни, а други лица го използват за социални и търговски печалби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене