НАЧАЛО Други

Nokia и HP позволяват на блокчейн потребителите да монетизират данните си

май 18, 2018 18:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nokia и HP позволяват на блокчейн потребителите да монетизират данните си

Hewlett Packard и Nokia, си партнират с швейцарския блокчейн стартъп Streamr.

Идеята на съвместния проект е да се изгради пазар за данни върху блокчейн и да се позволи на потребителите да поставят своите данни в блокчейна. Тези потребителски данни, получени със съгласието на потребителите, могат да бъдат законно продадени на заинтересовани страни. Потенциалните клиенти могат да включват големи и малки организации, дигитални рекламодатели, правителства и всеки, който може да се интересува от закупуването на такива данни.

Streamr Network AG успешно събра 30 млн. долара чрез първоначалното предлагане на монети (ICO) миналата година. Компанията планира да даде парична стойност на данните, които се качват и съхраняват. Това ще стане с криптовалута, наречена DATAcoin (DATA), която в момента на писане на статията се търгува на $0.06946.

HP използва търси да разшири употребата на идеята. Те създадоха прототип за събиране на жизненоважна информация от кола. Като например активност на чистачките на предното стъкло, наличие на гориво в автомобила, износеност на автомобилните части и други. Сензор, монтиран в автомобила, би помогнал да се оцени състоянието на пътя. Това би позволило на властите да възстановят пътя, без да харчат пари за скъпи проучвания. Застрахователните компании могат да се възползват от получаване на данни за моделите на шофиране на водача за оценяване на риска.

Nokia намира тази концепция за полезна за мобилните си базови устройства. Тези устройства са като Wi-Fi hotspot, които често се използват в райони с нисък сигнал, за да се оценят динамичните модели на времето. От там, те контролират съответните процеси и дейности като напояване и сеитба. Такива данни могат да бъдат събирани и съхранявани на блокчейн, тъй като земеделците може да искат да монетизират тези данни.

Системата е печеливша за всички. Потребителят получава заплащане за споделянето на данни, а други лица го използват за социални и търговски печалби.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене