НАЧАЛО Други

Нигерия отне лиценза на банка заради финансова нестабилност

04.06.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерия отне лиценза на банка заради финансова нестабилност

Централната банка на Нигерия (CBN) предприе важната стъпка да отнеме лиценза за дейност на Heritage Bank

Това действие е продиктувано от нарушаването от страна на банката на член 12, параграф 1 от Закона за банките и другите финансови институции от 2020 г. Като основна причина за отнемането на лиценза CBN посочва продължаващите финансови затруднения на Heritage Bank и липсата на реални перспективи за възстановяване.

В официално изявление централната банка подчерта, че поддържането на доверието във финансовата система на Нигерия е наложило това решение. Въпреки ангажираността с Heritage Bank и прилагането на различни надзорни мерки за спиране на спада, финансовото състояние на банката продължило да се влошава.

Според съобщения в местните медии Heritage Bank активно е търсила стратегически инвеститори в продължение на почти пет години, но без успех. Бивш изпълнителен директор разкри, че потенциалните инвеститори са оттеглили интереса си след разглеждане на финансовите документи на банката, като са посочили високата задлъжнялост като основополагащ фактор.

През последните седмици клиентите на Heritage Bank съобщават за затруднен достъп до депозитите си, въпреки че първоначално банката обяснява този проблем с обновяване на системата. Проблемите обаче продължиха и след това, което породи опасения относно ликвидната позиция на банката.

Решението на CBN да отнеме лиценза на Heritage Bank подчерта ангажимента на регулатора да поддържа стабилна и устойчива финансова система. Този ход има за цел да защити клиентските интереси и да осигури общественото доверие в банковия секто

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.