НАЧАЛО Други

Инвестиционен стратег сподели как да се възползваме от настоящите пазарни условия

03.06.2024 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвестиционен стратег сподели как да се възползваме от настоящите пазарни условия

Инвестиционният стратег на Bank of America Майкъл Хартнет преразгледа стратегията си за търговия за втората половина на 2024 г.

Според информацията Хартнет препоръчва на инвеститорите да купуват спадове на облигации и да продават акции, след като Федералният резерв инициира първото си понижение на лихвените проценти.

Широко разпространено е очакването, че Фед ще започне да намалява лихвените проценти през втората половина на годината, като първото намаление най-вероятно ще се случи на заседанието на FOMC през септември, според индикациите на инструмента CME FedWatch.

Сегашните съвети на Хартнет представляват отклонение от предишната му позиция “всичко друго, но не и облигации”, която се основаваше на схващането, че изкуственият интелект все повече доминира на пазара на акции, като по този начин отклонява вниманието и капитала на инвеститорите от други класове активи.

Въпреки това, след като в петък сравнително “благоприятният” априлски доклад за основните PCE показатели не успя да даде тласък на технологичните акции, Хартнет става все по-уверен относно възприемането на по-бичи поглед върху облигациите.

Ето трите основни причини, поради които според Хартнет през втората половина на 2024 г. инвеститорите трябва да пренасочат фокуса си към облигациите, а не към акциите:

Позициониране

Инвеститорите са силно инвестирани в парични средства, облигации с инвестиционен рейтинг, акции/технологии, а някои са заели лонг позиции в 2-годишни американски държавни ценни книжа, за да се възползват от съкращенията на Фед, но никой не е заел лонг позиции в 30-годишни облигации поради опасенията за динамиката на дълга и забавянето на икономиката. По-ниската дългосрочна доходност изглежда е очевидна “болезнена търговия” през втората половина на годината.

Печалби

Кредитите и акциите реагират положително на увеличаващите се шансове за “меко приземяване”, но шансовете за “твърдо приземяване” са твърде ниски предвид стагнацията на реалните продажби на дребно, забавянето на глобалния подем на PMI и преминаването на пазара на труда от “недвусмислено силен” към “нееднозначно силен”. 30-годишните държавни облигации са най-добрият цикличен хедж срещу твърдо приземяване.

Политика

Индексът на потребителските цени (CPI) в САЩ е на път да бъде между 3.75% и 4.5% до ноември, по време на президентските избори в САЩ. Макар че Фед иска да намали лихвите при първа възможност, инфлацията през 2024 г. не позволява на Фед да намали лихвите, като по този начин удължава политиката на строги пари. Освен това, що се отнася до фискалната политика, истинските разходи на правителството на САЩ през последните 12 месеца възлизат на $6.3 трилиона, но през четвъртата година от президентския цикъл в САЩ обикновено се наблюдават най-силните правителствени разходи. Инвеститорите признават, че фискалните стимули са “толкова добри, до колкото е възможно”, и в крайна сметка се очаква паричната политика да се облекчи, докато фискалната политика се затегне през следващите 12 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.