НАЧАЛО Други

Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

юли 11, 2018 9:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

Все по-голям брой бизнесмени в Нигерия избират да управляват бизнеса си с цифровата валута вместо с Naira. Националната валута на страната изглежда е по-нестабилна от Биткойн, понякога.

Тъй като криптовалутите се борят за релевантността по света, нигерийските граждани започват да използват BTC като алтернатива на собствената си валута – нигерийската Naira. Ако погледнете Naira в TradingView, бързо ще видите как валутата губи своята стойност последователно през последните 5 години.

С оглед на това, не е изненада, че нигерийските предприемачи предпочитат да се занимават с Биткойн, отколкото със собствената си валута. Един пример е Silas Okwoche, съосновател на Nerve Mobile. Самоукият инженер купува Android смартфони от Китай чрез Alibaba. Въпреки това, когато нигерийската Naira падна над 15% срещу китайския юан, неговата работа с това приключи. За една нощ продуктът му стана твърде скъп за закупуване и препродажба.

Друг нигерийски предприемач, който се нарича Temo, също придобива своя хардуер от Китай. За разлика от Silas обаче, този технологичен бизнесмен използва BTC, за да управлява неговите дела. Всеки път, когато е необходим нов хардуер от Китай, Temo обменя Naira за Биткойн чрез LocalBitcoins.com – или подобен партньорски пазар – и продава дигиталната валута за китайски юан.

Той твърди, че таксите за обмяна на валута са много по-ниски от традиционните методи, а сделките се извършват много по-бързо. Когато използва банки, Temo трябва да плати такси както на нигерийските, така и на китайските банки, и най-вероятно ще трябва да изчака седмица, за да има достъп до парите си.

Друг случай на успех в Нигерия е Soji, който работи като уеб дизайнер в Лагос. „Мога да използвам Биткойн за всичко сега. Това означава, че мога да инвестирам и да плащам на всеки в момента, освен старите хора, като им изпратя BTC.


„Но някои хора смятат, че това е измама да се търгува с Биткойн и те също се опасяват да не бъдат хакнати, тъй като много хора не знаят как да се защитят онлайн „, каза Soji. Благодарение на крипто Soji сега е в състояние да закупи онлайн стоки и услуги, като уеб хостинг, където преди това неговата валута не беше приета.

Toyosi, специалист по крипто на свободна практика и инвеститор от Лагос, вярва, че повечето от Понци схемите са изчезнали и Биткойн започва да се стабилизира. Той е основателят на SureRemit, компания, използваща крипто токени като алтернатива за изпращане на пари в чужбина.

Докато приемането от Нигерия на крипто може да не е новина, все още е интересно да се види как хората измислят творчески начини да ги използват, за да улеснят живота си. Централната банка на Нигерия може и да е нарекла BTC хазарт преди време и дори предупреди да не се инвестира в него, но това сякаш не възпира младите предприемачи да преследват мечтите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене