НАЧАЛО Други

Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

юли 11, 2018 9:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нигерииските предприемачи предпочитат Биткойн пред националната валута

Все по-голям брой бизнесмени в Нигерия избират да управляват бизнеса си с цифровата валута вместо с Naira. Националната валута на страната изглежда е по-нестабилна от Биткойн, понякога.

Тъй като криптовалутите се борят за релевантността по света, нигерийските граждани започват да използват BTC като алтернатива на собствената си валута – нигерийската Naira. Ако погледнете Naira в TradingView, бързо ще видите как валутата губи своята стойност последователно през последните 5 години.

С оглед на това, не е изненада, че нигерийските предприемачи предпочитат да се занимават с Биткойн, отколкото със собствената си валута. Един пример е Silas Okwoche, съосновател на Nerve Mobile. Самоукият инженер купува Android смартфони от Китай чрез Alibaba. Въпреки това, когато нигерийската Naira падна над 15% срещу китайския юан, неговата работа с това приключи. За една нощ продуктът му стана твърде скъп за закупуване и препродажба.

Друг нигерийски предприемач, който се нарича Temo, също придобива своя хардуер от Китай. За разлика от Silas обаче, този технологичен бизнесмен използва BTC, за да управлява неговите дела. Всеки път, когато е необходим нов хардуер от Китай, Temo обменя Naira за Биткойн чрез LocalBitcoins.com – или подобен партньорски пазар – и продава дигиталната валута за китайски юан.

Той твърди, че таксите за обмяна на валута са много по-ниски от традиционните методи, а сделките се извършват много по-бързо. Когато използва банки, Temo трябва да плати такси както на нигерийските, така и на китайските банки, и най-вероятно ще трябва да изчака седмица, за да има достъп до парите си.

Друг случай на успех в Нигерия е Soji, който работи като уеб дизайнер в Лагос. „Мога да използвам Биткойн за всичко сега. Това означава, че мога да инвестирам и да плащам на всеки в момента, освен старите хора, като им изпратя BTC.


„Но някои хора смятат, че това е измама да се търгува с Биткойн и те също се опасяват да не бъдат хакнати, тъй като много хора не знаят как да се защитят онлайн „, каза Soji. Благодарение на крипто Soji сега е в състояние да закупи онлайн стоки и услуги, като уеб хостинг, където преди това неговата валута не беше приета.

Toyosi, специалист по крипто на свободна практика и инвеститор от Лагос, вярва, че повечето от Понци схемите са изчезнали и Биткойн започва да се стабилизира. Той е основателят на SureRemit, компания, използваща крипто токени като алтернатива за изпращане на пари в чужбина.

Докато приемането от Нигерия на крипто може да не е новина, все още е интересно да се види как хората измислят творчески начини да ги използват, за да улеснят живота си. Централната банка на Нигерия може и да е нарекла BTC хазарт преди време и дори предупреди да не се инвестира в него, но това сякаш не възпира младите предприемачи да преследват мечтите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене