НАЧАЛО Крипто Крими

Нидерландия глоби топ крипто борса с $3 милиона

14.03.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нидерландия глоби топ крипто борса с $3 милиона

Нидерландската централна банка съобщи, че е наложила санкция в размер на $3.1 милиона на крипто борсата Crypto.com за това, че не се е регистрирала в продължение на две години, с което е нарушила законите за пране на пари и финансиране на тероризма.

Crypto.com, оперираща под името Foris DAX MT Limited, получи наказанието от Нидерландската централна банка (DNB) на 2 октомври 2023 г. поради това, че не е притежавала някои от необходимите регистрации от май 2020 г. до ноември 2022 г.

DNB характеризира периода на неспазване на изискванията от страна на Crypto.com като много дълъг, което доведе до ескалиране на санкцията. Освен това според информацията банката е взела предвид броя на клиентите на Crypto.com и конкурентното му предимство в страната като фактори, които оправдават по-голяма глоба.

Съгласно местните разпоредби, описани в Закона за мерките срещу прането на пари и финансирането на тероризма (WWFT), крипто компаниите трябва да се регистрират в DNB.

В опит да намали размера на глобата, Crypto.com твърди, че нарушението следва да се счита за “не толкова сериозно”. Компанията твърди, че DNB може най-много да ги накаже за закъсняла регистрация, и, че се придържа към целите на WWFT, спазвайки правилата за проверка на клиентите.

Усилията на крипто борсата за намаляване на глобата обаче бяха неуспешни, тъй като банката потвърди решението си, твърдейки, че при Crypto.com “съществува повишен риск от участие в пране на пари или финансиране на тероризма“.

Говорител на Crypto.com изрази разочарование от решението на банката, потвърждавайки ангажимента си да си сътрудничат с DNB и регулаторните органи по света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.