НАЧАЛО Крипто Крими

Фалшив крипто портфейл в App Store е източил огромни суми за 4 години

13.03.2024 21:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фалшив крипто портфейл в App Store е източил огромни суми за 4 години

Повече от четири години измамно приложение, наподобяващо Биткойн портфейла Leather, беше достъпно за изтегляне в магазина за приложения на Apple, въпреки многократните предупреждения.

Твърди се, че въпросният портфейл е успял да източи Stacks (STX) на стойност $120,000, преди да бъде разкрит.

Наскоро Leather предупреди своите последователи в X (бивш Twitter) да се пазят от измамното приложение и да се въздържат от въвеждане на каквито и да било начални фрази. Подчертавайки, че приложението им за iOS все още не е пуснато официално, те увериха потребителите за навременни актуализации.

Джордж Бърк, основател на Portal Finance, разкри транзакция, илюстрираща кражбата на близо 38,000 STX (еквивалентни на приблизително $120,000) от фалшивото приложение. Той призова съоснователят на Stacks да предупреди общността за измамата.

Друг потребител, CryptoVonDoom, разказа за загуби, включително 27 NFT Ordinals, в измамното приложение.

CryptoVonDoom допълнително коментира измамното брандиране, подчертавайки убедителната имитация на LeatherBTC и използването на положителни отзиви, вероятно генерирани от AI. Приложението използва логото на Leather и типичните описания на крипто портфейла, за да създаде чувство на легитимност, примамвайки потребителите да разкрият своите начални фрази за възстановяване.

Примамвайки потребителите да въведат своята начална фраза за възстановяване, хакерите получиха достъп за прехвърляне на активи в собствените си портфейли. Въпреки предупрежденията на Leather, издадени преди повече от седмица, измамното приложение остана достъпно в магазина за приложения на Apple доскоро, въпреки че беше в списъка от няколко години. Към момента изглежда, че приложението е премахнато от платформата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.