НАЧАЛО Регулации

NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

05.12.2022 16:59 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT са законна виртуална собственост, установи китайски съд

Китайски съд установи, че незаменяемите токени (NFT) имат общи характеристики със собствеността, като например стойност, оскъдност, възможност за разпореждане и търгуване. 

Според информацията съдът заявява, че дигиталните колекционерски предмети и NFT следва да се ползват със същата защита като физическата собственост, съгласно китайското законодателство. 

Освен това съдът в Ханджоу посочи, че NFT колекциите притежават характеристики като стойност, оскъдност, възможност за контрол и търгуване и принадлежат към категорията на онлайн дигитална собственост. 

Това се случва след неотдавнашно съдебно дело в Ханджоу относно спор за имуществени права между NFT платформа и потребител.

Китай и NFT

Създаването и управлението на незаменяеми токени в Китай се различават от тези в останалата част на света. По-голямата част от тях се считат за дигитални колекционерски предмети, а не за токени.  


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) до $350,000 според исторически точен анализатор


Миналата година Китайската държавна информационна агенция дори издаде няколко дигитални колекционерски предмета. 

Един от сложните аспекти на регулирането на сектора е, че голяма част от него е засегната от измами и хакери. През април тази година съдът в Ханджоу постанови първото в страната решение по дело, свързано с NFT.

Решението направи пазарите отговорни за потребителите, които създават незаменяеми токени от откраднати произведения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Държава от Далечния изток може да забрани Binance

На фона на нарастващия регулаторен натиск перспективата за забрана на Binance във Филипините е голяма и предизвиква вълнение в глобалния криптовалутен пейзаж.

22.02.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.