НАЧАЛО Алткойни

NFT пазарът се срина с над 80% – какво предстои?

септември 3, 2023 18:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT пазарът се срина с над 80% – какво предстои?

В неотдавнашен доклад, публикуван от Bloomberg, стана ясно, че пазарът на незаменяемите токени (NFT) в момента се бори със значителен спад.

Този спад се характеризира със значително намаляване на обемите на търговия и забележим спад на интереса от страна на инвеститорите. 

По-специално, виден NFT ентусиаст, известен с псевдонима “Seedphrase”, чието истинско име е Даниел Маегаард, активно намалява размера на своята NFT колекция в отговор на това, което той възприема като значителен спад на пазара.

Данните, получени от DappRadar, цитирани в доклада на Bloomberg, разкриват, че от януари 2022 г. до юли 2023 г. месечните обеми на търговия с NFT са претърпели тревожен спад от 81%. Едновременно с това месечните стойности на продажбите също са се понижили, регистрирайки спад от 61%. 

Дори добре установени NFT колекции като Bored Ape Yacht Club и CryptoPunks се сблъскаха с факта, че базовите им цени са паднали до нива, които не са наблюдавани от повече от две години.

Лоренцо Мелендес, изпълняващ длъжността президент на NFT проекта Pudgy Penguins, сподели пред Bloomberg, че пазарните показатели са всеобщо песимистични. Както инвеститорите, така и продавачите се борят с предизвикателството да установят трайна стойност в рамките на тези дигитални активи.

Докато по-широкият пазар на криптовалути показа признаци на стабилност през тази година, NFT секторът срещна своите трудности. Според Bloomberg NFT пазарът Recur в момента е в процес на ликвидация поради непредвидени предизвикателства, а Nifty’s, друга платформа, също прекратява дейността си. 

Освен това Blur, известен NFT пазар, стана свидетел на поразителен 96% спад в обема на продажбите си, измерен в Етериум, между края на юни и началото на август.

Дигиталните артисти не са освободени от тези предизвикателства. OpenSea, водещ NFT пазар, наскоро направи възнагражденията за вторични продажби незадължителна функция, което предизвика безпокойство сред създателите. 

Освен това регулаторните опасения се увеличават, като Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ предприе първите си действия за принудително изпълнение срещу NFT.

Въпреки цялостния спад на пазара, от Bloomberg подчертаха, че определени сегменти на NFT пазара все още проявяват устойчивост. Висококачествените произведения на изкуството, изработени от известни творци и нискостойностните NFT, използвани в контекста на игрите, продължават да се радват на търсене. 

Въпреки това преобладаващите настроения на пазара остават песимистични, като Мелендес заяви: 

“Смятам, че все още трябва да преживеем още един значителен спад.”

Според анализа на Bloomberg спадът на NFT пазара може да се дължи на няколко фактора. Тези фактори включват преминаването от пазар, ориентиран към колекционерите, към пазар, повлиян от търговците, и намаляването на стойността на местния токен на Blur, който отбеляза спад от 32% през последните 30 дни. 

Както се посочва в техния доклад, самият термин “NFT” постепенно губи своята популярност, като аукционните къщи и проектите вече предпочитат да ги наричат “дигитално изкуство” или “дигитални колекционерски предмети“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Анализатор споделя прогнозата си за 3 алткойна, позиционирани за възход

Познат под псевдонима “Altcoin Sherpa”, крипто анализатор сподели, че Worldcoin (WLD) може да претърпи увеличение с над 11% спрямо настоящата си оценка.

септември 30, 2023 10:00 1 мин. четене

Могат ли тези две пренебрегвани криптовалути да постигнат 100% увеличение на стойността?

Според експертите VC Spectra и Curve DAO са сред най-мощните скрити скъпоценни камъни на крипто пазара. Могат ли SPCT и CRV да нараснат със 100% през 2023 г.?

септември 30, 2023 9:05 4 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

VeChain и Casper се надяват на отскок на пазара, докато инвеститорите се насочват към Shiba Budz

Крипто пазарът е изправен пред волатилност и несигурност, но има надежди за възстановяване. VeChain (VET) и Casper (CSPR), два известни проекта, се радват на оптимизъм от страна на инвеститорите.

септември 29, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.