НАЧАЛО Алткойни

NFT пазарът на Solana надмина всички платформи на Етериум

септември 18, 2023 12:05 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT пазарът на Solana надмина всички платформи на Етериум

NFT пазарът на Solana оказва значително влияние, като се гордее с почти толкова много дневни търговци, колкото всички базирани на Етериум NFT платформи взети заедно.

Това постижение подчертава мощната синергия между лесния за използване и рентабилен блокчейн на Solana и трайната популярност на NFT.

Това развитие е съществено по няколко причини. Блокчейнът на Solana не само работи с висока скорост, но е и забележително достъпен. В съчетание с универсалната привлекателност на NFT това проправя пътя за широкото им приемане.

Макар че пазарите на незаменяеми токени (NFT) на Етериум все още се представят добре, самото ниво на активност на водещата платформа за NFT на Solana е трудно да се пренебрегне.

Според DefiLlama текущата обща заключена стойност (TVL) на Solana възлиза на приблизително $306.8 милиона. Тази стабилна DeFi екосистема добавя допълнителен слой привлекателност към пазара на NFT на Solana, позиционирайки го като цялостен център за всичко, свързано с криптовалутите.

Що се отнася до представянето на цената на SOL, последните данни показват, че един токен се оценява на около $19 на 18 септември, което отразява ръст от 5% през последните 7 дни.

Въпреки че това може да не е пиковата му стойност, монетата демонстрира устойчивост и потенциал за растеж, особено в светлината на проактивните мерки, предприети от влиятелните лица на Solana, за да се противодейства на въздействието на предстоящата ликвидация на FTX.

Въпреки това е важно да не се пренебрегват силните страни на Етериум, тъй като неговите NFT пазари остават актуални и жизнени. Въпреки това бързият възход на NFT платформата на Solana служи като сигнал за събуждане.

Той ярко илюстрира, че крипто пейзажът е в постоянно движение и това, което е на мода днес, може да не е задължително да има същия статут утре.

Ключовият извод тук е, че Solana и нейният NFT пазар са внушително присъствие. Те са използвали печеливша формула, която включва бързина, достъпност и широка привлекателност. Макар че Етериум ще продължи да бъде значим играч на NFT арената, в обозримо бъдеще той може да се окаже в ситуация да споделя светлината на прожекторите със Solana.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

БРИКС: Една от новите членки обяви нови амбициозни финансови проекти

След поканата да се присъедини към блока БРИКС Иран наскоро обяви над 50 финансови проекта, които се осъществяват с други членове на алианса. 

октомври 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Какво е нужно на крипто пазара да се превърне в неизменна част от икономика

Създателят на Chainlink (LINK) Сергей Назаров смята, че провалът на банковата индустрия и последвалото разочарование на хората от традиционната финансова система може да доведе до масово приемане на криптовалутите.

октомври 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Coinbase придоби важен лиценз от централната банка на Сингапур

Coinbase, известният обмен на криптовалути, базиран в САЩ, наскоро получи лиценз за плащания от централната банка на Сингапур.

октомври 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Един алткойн може скоро да надмине Етериум според крипто анализатор

Крипто инвеститорът и рисков капиталист Крис Бърниске предположи, че Solana (SOL) скоро може да надмине Етериум (ETH) в нова тренд формация.

октомври 2, 2023 21:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.