НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на XRP през октомври

септември 18, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на XRP през октомври

Инвестиралите в XRP следят отблизо движението на цената на монетата, откакто на 13 юли искът на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) срещу Ripple взе неочакван обрат.

Ripple, структурата, която стои зад XRP, получи значително облекчение, когато съдът постанови, че XRP не винаги се квалифицира като ценна книга, което доведе до временен скок в цената ѝ.

Познат крипто аналитик, известен като “TradingShot“, в неотдавнашна публикация в TradingView от 13 септември предостави прозрения за това какво може да очаква XRP през следващите месеци. Той обаче призна, че положителното въздействие от съдебното решение е намаляло.

Анализаторът отбеляза, че след решението XRP е преживяла бърз скок, който е изтласкал цената ѝ над $0.90, за първи път от април 2022 г. насам. И все пак, този скок беше краткотраен, тъй като стойността на XRP започна да спада в две отделни фази. Според анализа този спад в крайна сметка накара XRP да се потопи под 1D MA50 (50-дневната пълзяща средна на дневна ценова графика), пробивайки ключови нива на подкрепа и достигайки 1-дневната MA200 и 1-седмичната MA50.

Тези ключови пълзящи средни сега установяват настоящата зона на подкрепа за XRP, показвайки нивото, на което купувачите се намесват, за да подкрепят криптовалутата.

Като се имат предвид тези оценки и технически анализи, TradingShot изрази оптимистична перспектива за XRP. Анализаторът определи средносрочна ценова цел от $0.56750 за октомври, което означава увереност, че стойността на XRP ще продължи да се покачва през предстоящия месец.

Забележителен аспект на анализа на TradingShot е разпознаването на 1-дневния индекс на относителната сила (RSI), който формира по-високи дъна. Важно е да се отбележи, че този модел потенциално предполага формирането на дънна последователност, подобна на наблюдаваната на 02 януари 2023 г. и 13 юни 2022 г.

Съпоставяйки настоящата пазарна динамика с модела, възникнал между юни и декември 2022 г., TradingShot направи паралели с периода от април до септември 2023 г. Това сравнение предполага, че ценовата траектория на XRP може да отразява подобен модел с положителни последици.

Гледайки по-далеч в бъдещето, TradingShot очерта и дългосрочна цел от $0.9300 за януари 2024 г. Тази разширена прогноза показа, че положителната инерция може да се пренесе и през новата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.