НАЧАЛО Други

Nexo спира “Earn Interest” продуктът си в САЩ след споразумение със SEC

февруари 12, 2023 15:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nexo спира “Earn Interest” продуктът си в САЩ след споразумение със SEC

Платформата за крипто кредитиране Nexo реши да преустанови предлагането на своя "Earn" продукт за всички клиенти, пребиваващи в Съединените щати, от 1 април след споразумение с Комисията по ценни книжа и борси (SEC).

В публикация в блога си компанията посъветва своите клиенти от САЩ да изтеглят средствата си преди горепосочената дата. Тази промяна обаче няма да се отрази на други услуги на Nexo.

Клиентите, които са взели заеми или имат обезпечени активи, ще получат достатъчно време и предизвестие, за да изплатят заемите и да си върнат активите.

Клиентите извън САЩ, които смятат, че сметките им са били неправилно маркирани, трябва да актуализират информацията си за проверка като представят документи като банкови извлечения или сметки за комунални услуги.

Nexo се съгласи да плати споразумение в размер на $45 милиона, след като беше обвинена от SEC, че не е регистрирала продукта за кредитиране на криптоактиви на дребно, който беше представен за първи път в САЩ през 2020 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Без да приема или отрича обвиненията, Nexo се съгласи със заповед, която му забранява да нарушава разпоредбите за регистрация съгласно Закона за ценните книжа от 1933 г.

Компанията заяви, че този ход “отразява убеждението ни, че създаването на ясни регулаторни рамки е най-добрият начин за защита на криптоиндустрията и въвеждането ѝ в масовия сектор безопасно и в съответствие с разпоредбите“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене