НАЧАЛО Финтех

Немската онлайн банка N26 стартира крипто търговия следващата година

ЯНУ. 10, 2022 23:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Немската онлайн банка N26 стартира крипто търговия следващата година

Германската необанка N26, една от най-големите европейски финтех компании с оценка от над $9 милиарда, най-накрая е готова да се справи с търговията с крипто и акции, след стремежите си към глобална експанзия.

Въпреки че беше ранен играч в бума на финансовите технологии в Европа, глобалните амбиции на базираната в Берлин онлайн банка N26 предизвикаха неуспех в диверсификацията на услугите, каза съоснователят и изпълнителен директор на N26 Макс Тайентал в интервю за FT.


След като излезе от два критични финтех пазара, Съединените щати и Обединеното кралство, N26 планира да "изостри фокуса си върху европейския си бизнес", като представи нови продукти и услуги на своите 7 милиона клиенти.


Според Тайентал, който призна, че онлайн банката трябва да разшири своята продуктова гама, N26 има за цел да стартира бизнес за търговия с криптовалути през 2022 г., последвано от посредничество с акции.


Мобилното приложение N26 в момента не предлага крипто функционалност, а характеристиките на предстоящия продукт, свързани с крипто търговията, тепърва ще бъдат разкрити. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
PayPal предполагаемо потвърждават плановете си за собствена стабилна монета


N26 обяви излизането си от пазара в САЩ през ноември, когато сподели за допълнителни финансови продукти и услуги за своите европейски клиенти.


"N26 ще фокусира стратегията си върху разширяване на опита си в сферата на дигиталното банкиране в нови вертикали, за да включи инвестиционни продукти през следващата година", се казва в съобщението.


Компанията беше засегната от няколко ограничения от германския финансов надзорен орган BaFin през май 2021 г., отчасти поради липсата на контрол връху прането на пари. BaFin постанови, че N26, който приема средно 170,000 нови клиенти на месец миналата година, не може да включва повече от 50,000 клиенти на месец.


Описвайки наложения таван на клиентите от BaFin като масивно ограничение за сектора на финансовите технологии, Тайентал каза, че очаква условието да се осъществи до края на лятото на 2022 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света