НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Нефтените гиганти започват да се насочват към копаене на Биткойн

АВГ. 2, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Нефтените гиганти започват да се насочват към копаене на Биткойн

Петролните гиганти започват да се насочват към добив на Биткойн, за да намалят вредните парникови емисии като метан от изгаряне на газ.

Газът е страничен продукт при производството на петрол, който често се изгаря, защото "икономическите, регулаторните или техническите пречки пред развитието на газовите пазари и газовата инфраструктура не позволяват използването му“, казва Световната банка.


По време на този процес на изгаряне те произвеждат значителни количества метан - и в този случай Биткойн може да се използва като изгодно решение, тъй като вместо това този газ може да се превърне в енергия, с която да се добива Биткойн.


Crusoe Energy Systems, например, е изградила центрове за данни на местата за сондиране на шисти, за да използва част от излишния газ при източника, за да го превърне в електричество, което след това се използва за добив на Биткойн.


Vekus изпрати през декември 2020 г. корабен контейнер, в който се помещават 150 ASIC чипове от Antminer S9 на Bitmain на петролното находище Александър Жагрин близо до руския град Ханти-Мансийск в богатия на петрол регион в Западен Сибир.


"Енергията от свързания газ може да захранва центрове за данни и криптодобивни ферми. Това ще увеличи процента на рационално използване на суровините. Това важи особено за отдалечените региони на Сибир и Арктика, където транспортирането на съпътстващ газ от находищата е нерентабилно“, казва Александър Калмиков, ръководител на "Газпром нефт", дъщерно дружество на "Газпром".


Добивът на Биткойн може да се случи навсякъде по света, като това е енергоемък процес. Ако целият газ, който е напълно изхабен при изгаряне, е бил използван за захранване на Биткойн добива, би било достатъчно да се осигури енергия за цялата Биткойн мрежа многократно.


Само газът, изгорен от Saudi Aramco, би бил достатъчен за захранване на половината от Биткойн мрежата като Реймънд Насър, ръководител на криптодобива за Wise & Trust, заяви, че те преговарят с тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея


"Преговаряме с Aramco. Цялата черна течност [нефт], която излиза от пустинята, принадлежи на тази компания. Целият изгорял газ, който не използват (и това е обществена информация) е достатъчен, за да 'захрани' половината от мрежата на Биткойн днес само от тази компания", добави Насър.


Американската телевизионна личност Джим Креймър спомена, че тексаската ExonMobile трябва да започне да използва газ за добив на Биткойн. 


По този начин Биткойн ще спаси околната среда и компаниите ще станат по-зелени, като премахват метана от производството на тези нефтени обекти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Fidelity пускат спот Биткойн ETF тази седмица

Стартиране на ETFFidelity е мултинационална корпорация за финансови услуги, която е създадена през 1946 г. и остава една от най-големите компании за управление на активи в света с $4.9 трилиона AUM (а...
ДЕК. 1, 2021 20:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн кит премести почти $1 милиард в BTC

Whale Alert за първи път съобщи за транзакция между два неизвестни портфейла във вторник сутринта. Отделен неизвестен портфейл също получи по-малко от 0.002 BTC от изпращащия портфейл.🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 🚨 ...
ДЕК. 1, 2021 12:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания за трилиони стартира европейски спот Биткойн ETP

Invesco, американски инвестиционен посредник с управлявани активи от $1.3 трилиона, си партнира с доставчика на крипто индекси CoinShares, за да пусне първия си европейски борсово търгуван продукт (ET...
ДЕК. 1, 2021 10:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн 'дори не е близо до върха си', твърди крипто ветеран

Той е на това мнение дори след като активът рязко падна от новата си най-висока стойност за всички времена над $69,000 по-рано този месец.В ново интервю за CNBC бившият главен изпълнителен директор на...
ДЕК. 1, 2021 08:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света