НАЧАЛО Други

11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

АВГ. 1, 2021 13:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 11 крипто борси ще бъдат закрити в Южна Корея

Комисията за финансови услуги (FSC), най-големият финансов регулатор на Южна Корея, пристъпи към закриване на 11 местни борси за криптовалути заради участието им в незаконни дейности, съобщи The Korea Herald в неделя.

Darlbit и Bitsonic са сред южнокорейските платформи за търговия с дигитални активи, които наскоро направиха съобщения за прекратяване на дейността, но пълният списък на борсите, които трябва да спрат дейността си, остава неясен.


Upbit и Bithumb, двете най-големи крипто борси в страната, бяха пощадени от репресиите, тъй като те са сред много малкото платформи за търговия с крипто, които предлагат банкови сметки с истински имена за своите клиенти.


Регистрацията на истински имена е задължителна в Южна Корея от 2018 г. в опит да се изкоренят прането на пари и други измамни дейности.


Банките не са склонни да разширяват партньорствата си с местните борси за криптовалути поради ниското съотношение риск-възнаграждение на такива сделки. Основните играчи като Bithumb имат удължено партньорство до септември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕРаботници нелегално копаят криптовалути в полицейски участък


Следователно много от по-малките търговски платформи бяха притиснати.


Регулаторното ограничаване се простира извън местния бизнес с криптовалути. Чуждестранните борси за криптовалути също трябва да се регистрират в Корейското звено за финансово разузнаване (KFIU) до 24-ти септември. В противен случай те ще трябва да затворят или евентуално да бъдат изправени пред наказателни производства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света