НАЧАЛО Други

Не, криптовалутите не са умрели – 3 причини да обмислите инвестиране точно сега

декември 1, 2022 15:32 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Не, криптовалутите не са умрели – 3 причини да обмислите инвестиране точно сега

Крипто песимистите редовно “убиват” криптовалутите, но те винаги оцеляват. Нека видим три причини, заради които те отново ще пребъдат.

Криптопазарите претърпяха значителни трудности през последните няколко седмици. Неотдавнашният срив на FTX накара мнозина да спекулират за бъдещето на криптопазарите. Някои твърдят, че „балонът най-накрая се спука“, но дали това не е само временен неуспех? 

2022 г. беше трудна година за криптопазарите, със серия от високопрофилни сривове в пространството на централизираните финанси, като тези на LUNA, Celsius и BlockFi. Това накара мнозина да станат изключително подоризрителни по отношение на този тип активи. Страхът отново обхвана пазарите, тъй като Биткойн пада от възходящата си логаритмична тренд линия, a както всички знаем – именно той е барометърът на цялата индустрия.

Три причини, заради които си заслужава да разгелдате криптовалутите точно сега

Нека видим три причини, заради които си заслужава да инвестирате в криптовалути точно сега.

Пазарът се изчисти от рискови играчи

Изминалата година беше наситена със събития за криптовалутите. Видяхме необичайни колебания в цените, нови рекорди за всички времена и колапс на редица големи играчи. По-специално, неотдавнашният срив на втората най-голяма криптоборса FTX, която завлече $9 милиарда, имаше голям отзвук в цялото пространство.

Този колапс не само унищожи собствените финанси на FTX, но и активите на много други в крипто пространството. Пълният мащаб на крипто кризата може да отнеме известно време, за да се разиграе, но със сигурност има възможност най-лошото да е минало. 2022 г. беше брилянтна година по отношение на премахването на фалшивата ликвидност: колапсът на LUNA, 3AC, Celsius и други означаваше, че малкото останали играчи са тези, които са били финансово отговорни.

В бъдеще ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата. Ще видим ли повече консолидация сред останалите играчи? Ще се появят ли нови играчи? Само времето ще покаже.

Достигна се пазарно дъно

Криптовалутите бяха в мечи пазар през последната година, но има признаци, че това може да се промени. Наскоро пазарите възобновиха своята възходяща тенденция, по същия начин, по който Nasdaq успя да се повиши значително след новината, че инфлацията не е толкова висока, колкото се прогнозираше. 

Това е добра новина за тези, които са инвестирали в криптовалути, тъй като показва, че пазарът скоро ще започне да се възстановява от скорошния си спад.

Предстоящи регулации на крипто

Криптовалутите си спечелиха доста негативна репутация напоследък, тъй като тяхната стойност продължава да варира доста. С тази новооткрита популярност идва засиленото регулиране от правителствата и финансовите институции. 

Много от тези институции приветстват новите разпоредби, вярвайки, че те са необходими, за да се създаде повече доверие в крипто индустрията. Инвеститорите също искат яснота относно това какво могат да очакват от крипто света и как могат да се гарантират техните вложения в различни блокчейн проекти.


Този материал е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Проекти в предварителни продажби 

Цялата сага около алткойните породи нова интересна дискусия – дали в момента не е най-удачно да се инвестира в криптовалути, които могат само да растат нагоре – а именно, криптота в предпродажбите? Нека видим най-добрите три предложения.

Dash 2 Trade

dash2trade

Dash 2 Trade е нова платформа, която е базирана на блокчейн Ethereum, а токенът D2T е базиран на ERC-20. За около месец бяха събрани над $7.6 милиона инвестиции, а предварителните продажби бяха съкратени на 4 етапа поради огромния интерес. 

Проектът все още е в процес на разработка, но екипът пусна демо версия на платформата, която позволява на потребителите да тестват нейните функции. Отговорът досега е много положителен, като много хора са развълнувани от потенциала на платформата.

d2t

 

RobotEra

RobotEra e нова крипто игра, в която действието се развива в Метавселената. Всеки играч ще има специален NFT герой – робот, с който ще може да участва активно в различни мероприятия – като концерти, нощни клубове.

robotera

Освен това ще можете да купувате земя и да строите, копаете и куп други активности. TARO токенът е базиран на ЕRC-20 токена на Етериум блокчейна, а към момента са събрани над  $270,000 инвестиции.

Намираме се в първия от общо три етапа на предварителни продажби, като цената сега е $0.020, но ще скочи с 60% до края на предпродажбите. Освен това има финансова подкрепа от LBank Labs, което прави тази игра още по-атрактивна за инвеститорите.

robotera3

Calvaria

Calvaria е крипто игра от типа “играй, за да спечелиш” и вече събра над $2.1 милиона инвестиции. RIA токенът също ще бъде листнат предварително поради огромния интерес към играта.

calvaria1

Ранните инвеститори ще генерират до 225% печалби, когато бъде листнат токенът на централизираните крипто борси, но дори и да се присъедините сега, ще можете да направите 30% доходност, което също е добро постижение.

Kucoin, Gate.io & XT.com вече са обявили листвания, а безплатната версия и мобилните приложения правят Calvaria апетитна.

calvaria

 

Заключение

Напоследък криптовалутите претърпяха тежки удари. Цените се сринаха и имаше много негативизъм около цялата индустрия, която ги обхваща. Но въпреки всичко това, криптовалутите все още са живи. Всъщност, това може да бъде началото на т.нар. “Рестарт”, а това накара инвеститорите да обърнат поглед към новите перспективни криптовалути в предпродажби – D2T, TARO и RIA, които показват повече от обещаващи резултати и се намират още в “инкубатора” на предпродажбите, като сривът на FTX не оказа влияние върху тях.

Често задавани въпроси

Ще се възстанови ли крипто света?

Това не е първата, навярно няма да е и последната крипто зима, но както винаги се е е получавало, след всяка буря следват слънчеви дни. Макар крахът на FTX да оказа голяма роля и да хвърли сянка върху индустрията, това даде шанс на инвеститорите да погледнат извън стандартните криптовалути и да открият потенциал в нови блокчейни – Dash 2 Trade, RobotEra & Calvaria.

Кои са най-перспективните криптовалути за търговия сега?

Dash 2 Trade, RobotEra и Calvaria са най-атрактивните блокчейни за търговия в момента. Всички те дават огромни възможности за развитие, всички те ще бъдат листнати на крипто борсите след края на предпродажбите, а Calvaria и Dash 2 Trade вече са почти на финалната фаза от своите предварителни продажби, докато RobotEra е още в началото, но показа много обещаващи резултати.


Този материал е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене