НАЧАЛО Други

Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

май 25, 2018 17:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

Най-голямата банка в Тайланд се присъедини към програма за търговско финансиране, използваща платформата Cоrdа DLT на R3.

Базираният в Ню Йорк консорциум от над 200 компании, R3 използва блокчейн технологията, за да позволи на различните бизнеси участващи в него, да разработват приложения върху платформата Corda.

Bangkok Bank, която се присъединява към R3 през август 2016 година, тества различни варианти за подобрение на търговското финансиране чрез съвместната инициатива между консорциума и TradeIX -Marco Polo.

Първоначално след стартирането на Marco Polo през 2017 г. основния фокус падна върху премахването на посредническите структури от различни аспекти на търговското финансиране.

Ian Guy Gillard, който е един от вицепрезидентите на Bangkok Bank, направи следното изказване:

Имаме удоволствието да работим с R3, TradeIX и няколко водещи банки по проекта Марко Поло, в който прилагаме DLT за справяне със сложността и неефективността на търговскoто финансиране.

Този ход е един от няколкото текущи опити за увеличаване на търговското финансиране, използвайки решения, произтичащи в следствие на блокчейн технологията.

На 18-ти май имаше подобна новина за сходна схема, която понастоящем включва седем от най-големите банки в Индия заедно с IT гиганта InfoSys.

Вицепрезидентът Panit Dunnvatanachit намира текущото решение на банката, като „новаторски“ начин да се изпълнят изискванията на клиентите. Той добави още:

Чрез ефективното използване на технологиите можем да опростим сложни процеси и да подкрепим по-бързи и по-сигурни транзакции, които на свой ред ще спомогнат за насърчаване на използването на дигитални канали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене