НАЧАЛО Други

Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

май 25, 2018 17:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в Тайланд се присъединява към R3

Най-голямата банка в Тайланд се присъедини към програма за търговско финансиране, използваща платформата Cоrdа DLT на R3.

Базираният в Ню Йорк консорциум от над 200 компании, R3 използва блокчейн технологията, за да позволи на различните бизнеси участващи в него, да разработват приложения върху платформата Corda.

Bangkok Bank, която се присъединява към R3 през август 2016 година, тества различни варианти за подобрение на търговското финансиране чрез съвместната инициатива между консорциума и TradeIX -Marco Polo.

Първоначално след стартирането на Marco Polo през 2017 г. основния фокус падна върху премахването на посредническите структури от различни аспекти на търговското финансиране.

Ian Guy Gillard, който е един от вицепрезидентите на Bangkok Bank, направи следното изказване:

Имаме удоволствието да работим с R3, TradeIX и няколко водещи банки по проекта Марко Поло, в който прилагаме DLT за справяне със сложността и неефективността на търговскoто финансиране.

Този ход е един от няколкото текущи опити за увеличаване на търговското финансиране, използвайки решения, произтичащи в следствие на блокчейн технологията.

На 18-ти май имаше подобна новина за сходна схема, която понастоящем включва седем от най-големите банки в Индия заедно с IT гиганта InfoSys.

Вицепрезидентът Panit Dunnvatanachit намира текущото решение на банката, като „новаторски“ начин да се изпълнят изискванията на клиентите. Той добави още:

Чрез ефективното използване на технологиите можем да опростим сложни процеси и да подкрепим по-бързи и по-сигурни транзакции, които на свой ред ще спомогнат за насърчаване на използването на дигитални канали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене