НАЧАЛО Други

Най-големият пристанищен оператор във Великобритания изследва блокчейн решения

септември 23, 2018 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият пристанищен оператор във Великобритания изследва блокчейн решения

Частният британски пристанищен оператор, Associated British Ports (ABP), подписа меморандум за разбирателство с морския превозвач Marine Transport International (MTI), за да проучи приложението на блокчейн технология, насочена към подобряване на свързаността на 21-те порта, които управлява.

Меморандума за разбирателство ще види, че ABP изпробва решение, разработено от MTI, което помага за облекчаване на едно от най-големите главоболия в логистичния сектор – липсата на оперативна съвместимост на системата. Решението се очаква да повиши ефективността, тъй като няма да се губи време за ръчно въвеждане на данни. Понастоящем пристанищният оператор обработва една четвърт от морската търговия в Обединеното кралство и това е почти 100 милиона тона товари годишно.

„Логистичната индустрия е пълна с патентована технология, която принуждава потребителите да работят по определен начин – с блокчейн, ние можем да свържем всички тези системи, за да гарантираме, че данните са точно и бързо споделяни, спомагайки за ускоряване и опростяване на потока от търговия в и извън Обединеното кралство“, заяви основателят и главен изпълнителен директор на MTI, Джоди Кливърт.

Успешено опит

Това обаче не е първият блокчейн опит на MTI. Преди година спедиторът завърши пилотна програма, целяща автоматизирането и цифровизацията на целия процес на верификация на доставките от изпращача до превозвача, както и от пристанищен оператор до превозвач, на разпределен и децентрализиран ledger.

Проверката на резултатите от успешния oпит бе извършена от учените от университета в Копенхаген и от технологичните ръководители на BLOC (Blockchain Labs for Open Collaboration). По това време Кливърт отбеляза, че блокчейн технологията има потенциала да революционизира бизнеса на веригата за доставки, като съдейства за генерирането на икономии на разходи до 90%.

Освен асоциираните британски пристанища, други пристанищни оператори в света, които започнаха подобни усилия наскоро, включват пристанищата на Абу Даби, които преди три месеца пуснаха блокчейн решение, което повишава ефективността, като позволява проследяването на товарите в реално време и елиминирането на документите. Миналата година през септември холандският пристанищен орган в Ротердам представи и усилие, насочено към проучване на блокчейн, с цел повишаване на ефективността.

Глобална неефективност в търговията

Неефективността в световните търговски процеси се обвинява за възпиране на разширяването на обемите на търговията, както отбелязва новият доклад на Световния икономически форум, публикуван по-рано този месец, като се застъпва за блокчейн технологиите:

Ръководните процеси, базирани на хартия, създадени преди няколко века, водят до сложност и закъснения, въвеждат грешки и рискове и възпрепятстват надеждното събиране и проследяване на информация в реално време, необходимаи за достоверни решения за финансиране.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене