НАЧАЛО Други

Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

юли 2, 2018 0:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

Биткойн хеш-рейтът спадна на 27-ми юни, съвпадайки с наводненията в Китай, за които се твърди, че са наводнили и унищожили "десетки хиляди" машини за копаене.

Според местните китайски медии, наводненията са се случили главно в западната провинция Съчуан, която представлява около 70% от минното дело на Китай.

Въпреки твърденията, че правителствените органи се опитват да разрушат минната индустрия в страната, Китай все още е отговорен за 70% от международната дейност.

„Понастоящем няма конкретни данни за загубите в мините в Съчуан“, се казва в доклада на „Golden Finance“, показващ фотографски доказателства за унищожението.

От гледна точка на района, засегнат от бедствието обаче, най-малко десетки хиляди машини са били повредени. От снимките личи, че те са очевидно повредени и вероятно няма как да бъдат поправени.

Bitcoin сякаш почти веднага почувства последиците от събитието, данните от Blockchain.com, които подчертават рязкото намаление на хеш-рейт по времето на наводненията. Това скоро се коригира, което предполага, че други миньори са се включили.

Междувременно Golden Finance заяви, че „изчислителната мощ на цялата мрежа е спаднала значително“ от 24-ти юни.

Биткойн добивът в Китай вече е станал малко несигурен. Миналата седмица полицията съобщи, че е арестувала миньор, който умишлено е избягвал плащането на сметката за 200-машинна операция, по която е работил от април.

Според Синхуа собственикът не е успял да плати цената на такава голяма операция, като според съобщенията сумите са били на обща стойност 6,000 юана (930 долара) дневно.

Преди това спорадичните епизоди, които се разпространяваха в медиите, включваха и друга миньорска сделка с гангстери, което доведе до получаването на огнестрелна рана на крака.

В този случай оперативните трудности са довели до това, че миньорът не може да предаде печалбите на Биткойн навреме.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене