НАЧАЛО Други

Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

юли 2, 2018 0:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наводнения в Китай предизвикват спад в Биткойн хеш-рейта

Биткойн хеш-рейтът спадна на 27-ми юни, съвпадайки с наводненията в Китай, за които се твърди, че са наводнили и унищожили "десетки хиляди" машини за копаене.

Според местните китайски медии, наводненията са се случили главно в западната провинция Съчуан, която представлява около 70% от минното дело на Китай.

Въпреки твърденията, че правителствените органи се опитват да разрушат минната индустрия в страната, Китай все още е отговорен за 70% от международната дейност.

„Понастоящем няма конкретни данни за загубите в мините в Съчуан“, се казва в доклада на „Golden Finance“, показващ фотографски доказателства за унищожението.

От гледна точка на района, засегнат от бедствието обаче, най-малко десетки хиляди машини са били повредени. От снимките личи, че те са очевидно повредени и вероятно няма как да бъдат поправени.

Bitcoin сякаш почти веднага почувства последиците от събитието, данните от Blockchain.com, които подчертават рязкото намаление на хеш-рейт по времето на наводненията. Това скоро се коригира, което предполага, че други миньори са се включили.

Междувременно Golden Finance заяви, че „изчислителната мощ на цялата мрежа е спаднала значително“ от 24-ти юни.

Биткойн добивът в Китай вече е станал малко несигурен. Миналата седмица полицията съобщи, че е арестувала миньор, който умишлено е избягвал плащането на сметката за 200-машинна операция, по която е работил от април.

Според Синхуа собственикът не е успял да плати цената на такава голяма операция, като според съобщенията сумите са били на обща стойност 6,000 юана (930 долара) дневно.

Преди това спорадичните епизоди, които се разпространяваха в медиите, включваха и друга миньорска сделка с гангстери, което доведе до получаването на огнестрелна рана на крака.

В този случай оперативните трудности са довели до това, че миньорът не може да предаде печалбите на Биткойн навреме.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене