НАЧАЛО Други

Насърчаване на забавлението и щастието: Еволюцията на Тамагочи игрите в сектора на криптовалутите

10.06.2024 16:08 6 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Насърчаване на забавлението и щастието: Еволюцията на Тамагочи игрите в сектора на криптовалутите

Чували ли сте някога за игрите Тамагочи? Ако не, не се притеснявайте - вероятно сте играли игра, в която се грижите за виртуален домашен любимец, като му помагате да порасне от бебе до вече развита възраст.

Тези игри включват хранене, обгрижване и игра с виртуалния герой, за да го поддържате щастлив и здрав.

Но какво общо има това с крипто индустрията? Оказва се, че много! Същите принципи на отглеждане и растеж в игрите с Тамагочи сега се използват в криптовалутите.

Криптовалутата не е само Биткойн и дигитални пари. Става въпрос и за създаването на нови начини за игри и печелене чрез тях . Представете си игра, в която се грижите за виртуален домашен любимец, но вместо просто да се забавлявате, можете да печелите истински пари под формата на дигитални токени. Това е мястото, където светът на Тамагочи и криптовалутите се сблъскват.

Нека разгледаме как виртуалните Тамагочи игри с домашни любимци са се развили и сега оказват влияние върху света на криптовалутите.

Еволюцията на Тамагочи и влиянието му върху крипто игрите

През 90-те години на миналия век всички обичаха Тамагочи – малките дигитални домашни любимци, които носехте в джоба си. Трябваше постоянно да ги проверявате, за да сте сигурни, че са нахранени, забавляват се и са щастливи. Ако ги пренебрегвахте, те ставаха тъжни или дори „умираха“. Въпреки своята простота тези игри привлякоха вниманието на милиони хора по света.

В днешно време съществува Pou – игра за телефон, в която се грижите за извънземен домашен любимец. Точно както при Тамагочи, вие го храните, играете игри с него и наблюдавате как расте. Ясно е, че чарът на игрите с виртуални домашни любимци не е отминал.

А сега нека превключим към криптовалутите като Биткойн и Етериум, които напълно промениха начина, по който мислим за дигиталните пари и собствеността. Но има и още нещо. Използването на блокчейн технологията при криптовалутите донесе някои вълнуващи нови възможности за игрите.

Благодарение на блокчейн, когато печелите или купувате дигитални предмети в игра, можете наистина да ги притежавате. За разлика от традиционните игри, при които вашите предмети са заклещени в рамките на играта (и ако играта изчезне, изчезват и вашите предмети), блокчейн позволява тези предмети да съществуват извън играта. Можете да ги разменяте, продавате или дори да ги използвате в други игри.

Как са интегрирани принципите на Тамагочи

Грижата за виртуални домашни любимци в Тамагочи игрите е подобна на притежаването и грижата за домашни любимци в блокчейн игрите. В тези игрите вие всъщност притежавате своите виртуални домашни любимци и предмети. Те са ваши не само в играта, но и като дигитални предмети в блокчейн.

В рамките на тези игри можете да печелите и истински пари. Можете да печелите криптовалута, като се грижите за виртуалните си домашни любимци или изпълнявате задачи.

Освен това блокчейн технологията дава възможност за реална икономика в рамките на игрите. Можете да търгувате с виртуалните си домашни любимци или предмети с други играчи за криптовалута, която след това може да бъде конвертирана в реални пари.

Комбинацията от геймплей, подобен на Тамагочи, с блокчейн технология работи добре, защото се свързва с нашето желание за собственост и награди. Играчите обичат да се грижат за виртуални домашни любимци, а допълнителният бонус от печелене на реална стойност прави преживяването още по-завладяващо. Блокчейн осигурява прозрачност и сигурност, като гарантира, че играчите притежават дигитални активи.

Примери за базирани на блокчейн, подобни на Тамагочи игри

Axie Infinity

  • Преглед: Axie Infinity е добре позната блокчейн игра, в която играчите могат да отглеждат, да се бият и да търгуват с фантастични същества, известни като Axies. Тя съчетава традиционни гейминг елементи с блокчейн технология, за да създаде дигитална вселена за домашни любимци.
  • Геймплей: Играчите могат да събират Axies с уникални черти и способности. Axies могат да бъдат развъждани, за да се създават нови, а играчите могат да използват своите Axies, за да се бият помежду си. Освен това в играта има „Play-To-Earn“ модел, при който играчите могат да печелят tokeni (SLP и AXS), като участват в битки и изпълняват задачи. Тези токени могат да се използват в рамките на играта или да се търгуват на борси за криптовалути.

FatBoy: Play-To-Earn меме Тамагочи

  • Преглед: FatBoy съчетава носталгичната привлекателност на Тамагочи с блокчейн технологията. Играчите се грижат за своя FatBoy герой и могат да печелят $FATTY токени чрез различни дейности в играта.
  • Геймплей: Играчите имат за задача да поддържат своя FatBoy герой щастлив, управлявайки нуждите му, като глад, забавление, хигиена и енергия. Като изпълняват предизвикателства и участват в събития, играчите печелят FATTY токени. FatBoy разполага и с пазар, на който играчите могат да търгуват или продават своите FatBoy домашни любимци и предмети срещу $FATTY токени или други криптовалути.

CryptoKitties

  • Преглед: CryptoKitties е популярна блокчейн игра, която стартира през 2017 г. Играчите могат да купуват, развъждат и продават виртуални котки в играта. Всяка котка е уникален дигитален актив, съхраняван в блокчейна на Етериум.
  • Геймплей: Играчите могат да събират и развъждат котки, за да създават ново и уникално потомство. Всяка котка има набор от гени, които определят външния ѝ вид и черти. Стойността на CryptoKitty може да варира в зависимост от нейната рядкост и характеристики и тя може да бъде търгувана или продавана на пазара на играта.

My DeFi Pet

  • Преглед: My DeFi Pet съчетава отглеждането на виртуални домашни любимци с децентрализирано финансиране (DeFi). Играчите могат да отглеждат домашни любимци, да изпълняват задачи и да печелят токени в гейминг DeFi среда.
  • Геймплей: Играчите започват с придобиването на домашни любимци, които могат да хранят, обучават и развиват. Играта включва различни дейности като битки с други домашни любимци, изпълнение на задачи и участие в сезонни събития. Играчите могат да печелят DPET токени, които могат да използват за подобряване на домашните любимци, да участват в управлението или да търгуват на свободния пазар.

Aavegotchi

  • Преглед: Aavegotchi съчетава DeFi с геймплей, подобен на Тамагочи игрите. Играчите събират и отглеждат Aavegotchi – дигитални призраци, подкрепени с активи в криптовалута.
  • Геймплей: Всяко Aavegotchi е представено като NFT и има специфични черти, аксесоари и уникална индивидуалност. Играчите могат да стейкват токени, за да увеличат стойността им и да печелят награди. Играта включва още мини игри и други дейности, които увеличават опита и стойността на Aavegotchi.

Заключение

Простата, но завладяваща концепция на Тамагочи игрите се разви драматично с помощта на технологичния напредък. Блокчейн и крипто игрите на тези принципи достигнаха ново ниво, при което играчите могат наистина да притежават и да печелят от усилията си в играта. Това сливане на забавлението и финансите променя пейзажа на игрите, правейки ги по-вълнуващи и възнаграждаващи за всички участници.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Ето какво показват данните за инфлацията в Китай

Потребителските цени в Китай се отбелязаха леко увеличение през май, като Индексът на потребителските цени (CPI) се повиши с 0.3% на годишна база, почти същото като през април.

13.06.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.