НАЧАЛО Други

Nasdaq твърдят че могат да спрат манипулацията на крипто пазара

НОЕ. 2, 2018 18:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Nasdaq твърдят че могат да спрат манипулацията на крипто пазара

Nasdaq твърди, че може да поведе борбата срещу манипулациите и измамите, които са измъчвали пазара на криптовалути досега.


Помощ за борба с крипто измамите

Според Bloomberg американската фондова борса смята, че може да реши някои от проблемите на крипто - измама и манипулиране на пазара. В доклад, публикуван на 1-ви ноември, Nasdaq отбеляза, че има богат опит в справянето със сложността на пазара на активите.

В раздел от отчета на Nasdaq се казва:

Регулаторите, брокерите и борсите имат екипи за наблюдение, които постоянно наблюдават дейността си и усъвършенстват технологиите, за да улеснят улавянето и анализирането на злоупотреби, включително схеми за пъмп и дъмп, търговия с вътрешна информация, търговия за пране на пари, както и подправяне и наслояване.

Много критици на виртуалната валута бързат да посочат липсата на строги правила в индустрията като стимул за всякакви нелегални търговски практики. В САЩ Министерството на правосъдието във връзка с CFTC започна разследване за твърдения за манипулиране на цените в Биткойн търговската арена.


Борсите вече го използват


Според Nasdaq, някои значими играчи в търговското пространство за криптовалути вече използват своята технология за наблюдение на пазара.

В средата на 2018 г. бе съобщено, че Gemini, SBI Virtual Currencies и три други платформи вече използват технологията Nasdaq SMARTS. С повече развития в криптосферата, компанията изглежда претърпява сериозно търсене.

Говорейки пред Bloomberg, ръководителят на борсата и регулаторният надзор на оператора за обмен Тони Сио каза:

Сега се приближаваме. Ние няма да работим с всички тези фирми, макар че много от тях са в доста ранни етапи или все още не са реномирани.

Nasdaq възприема крипто


За Nasdaq от началото на 2018 г. става въпрос за преместване от предварителен към по-конкретен ангажимент в развиващата се виртуална валутна индустрия. Главният изпълнителен директор, Адена Фридман, многократно изрази възходящи виждания относно перспективите на крипто, като същевременно подчертава необходимостта от по-строги правила.

Докладите показват, че компанията иска да отвори платформа за обмен на криптовалути. Тези планове обаче се основават на появата на подходяща регулаторна рамка за индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света