НАЧАЛО Други

Nasdaq твърдят че могат да спрат манипулацията на крипто пазара

ноември 2, 2018 18:47 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nasdaq твърдят че могат да спрат манипулацията на крипто пазара

Nasdaq твърди, че може да поведе борбата срещу манипулациите и измамите, които са измъчвали пазара на криптовалути досега.

Помощ за борба с крипто измамите

Според Bloomberg американската фондова борса смята, че може да реши някои от проблемите на крипто – измама и манипулиране на пазара. В доклад, публикуван на 1-ви ноември, Nasdaq отбеляза, че има богат опит в справянето със сложността на пазара на активите.

В раздел от отчета на Nasdaq се казва:

Регулаторите, брокерите и борсите имат екипи за наблюдение, които постоянно наблюдават дейността си и усъвършенстват технологиите, за да улеснят улавянето и анализирането на злоупотреби, включително схеми за пъмп и дъмп, търговия с вътрешна информация, търговия за пране на пари, както и подправяне и наслояване.

Много критици на виртуалната валута бързат да посочат липсата на строги правила в индустрията като стимул за всякакви нелегални търговски практики. В САЩ Министерството на правосъдието във връзка с CFTC започна разследване за твърдения за манипулиране на цените в Биткойн търговската арена.

Борсите вече го използват

Според Nasdaq, някои значими играчи в търговското пространство за криптовалути вече използват своята технология за наблюдение на пазара.

В средата на 2018 г. бе съобщено, че Gemini, SBI Virtual Currencies и три други платформи вече използват технологията Nasdaq SMARTS. С повече развития в криптосферата, компанията изглежда претърпява сериозно търсене.

Говорейки пред Bloomberg, ръководителят на борсата и регулаторният надзор на оператора за обмен Тони Сио каза:

Сега се приближаваме. Ние няма да работим с всички тези фирми, макар че много от тях са в доста ранни етапи или все още не са реномирани.

Nasdaq възприема крипто

За Nasdaq от началото на 2018 г. става въпрос за преместване от предварителен към по-конкретен ангажимент в развиващата се виртуална валутна индустрия. Главният изпълнителен директор, Адена Фридман, многократно изрази възходящи виждания относно перспективите на крипто, като същевременно подчертава необходимостта от по-строги правила.

Докладите показват, че компанията иска да отвори платформа за обмен на криптовалути. Тези планове обаче се основават на появата на подходяща регулаторна рамка за индустрията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене