НАЧАЛО Други

Наркопласьор се признава за виновен след като ФБР проследява Биткойн транзакциите му

юни 17, 2018 9:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Наркопласьор се признава за виновен след като ФБР проследява Биткойн транзакциите му

Gal Vallerius, 36-годишен френски гражданин, се призна за виновен тази седмица в САЩ за продажба на наркотици в тъмната мрежа под прякора "OxyMonster".

Американските власти арестуваха Vallerius през септември миналата година на летището в Атланта, след като пристигнаха в САЩ, за да присъстват и участват в световното първенство за брада и мустаци, което се проведе в Остин, Тексас.

Резултат с изображение за gal vallerius

OxyMonster е изгонен след грешка в OpSec

Според съдебните документи властите в САЩ успяха да идентифицират Vallerius като OxyMonster и да го държат под наблюдение, след като откриха една от биткойн сметките му.

В наказателна жалба, подадена миналата година, следователите твърдят, че Vallerius е направил конфигурация („буркан за бакшиши“) в Dream Market на тъмната мрежа.

Тази конфигурация е имала за цел да позволи на потребителите или купувачите да оставят бакшиш на Vallerius за услугите му. За разлика от повечето продавачи на Dream Market, OxyMonster не конфигурира бакшишите да преминат през вътрешните платежни системи на пазара, които прекарват транзакциите през барабан / миксер (анонимни транзакции), но е задал бонусите да се получават в посочен от него Биткойн адреси.

След наблюдението на Биткойн буркана, рекламиран от OxyMonsyter, агентите извършиха анализ на входящите и изходящите транзакции от този адреса и научиха, че 15 от 17 изходящи транзакции на OxyMonster отиват в множество портфейли, контролирани от Френският национал Vallerius на Localbitcoins.com.

Това позволи на правоохранителните органи да получат първоначална представа за това кой може да е зад монитора на OxyMonster. Подозренията им по-късно се потвърждават, когато анализът на стиловете на писане на OxyMonster и Vallerius показва, че те са един и същи човек.

Данните с отворен код разкриха, че Vallerius има профили в Instagram и Twitter. Агентите сравняват стилът на писане на OxyMonster на форума Dream Market, докато играе ролята на старши модератор и стилът му на писане в публичните си профили в Instagram и Twitter. Агентите откриха много прилики в използването на думи и препинателни знаци за включване: думата „cheers“; двойни удивителни думи; често използване на кавички; и периодични френски постове.
Длъжностните лица потвърждават самоличността на заподозрения, след като конфискуват лаптопа му.

Когато Vallerius пристига в САЩ за първи път миналата есен, граничните агенти го подлагат на претърсване на летището. Преглеждането на неговия лаптоп, който по-късно бил конфискуван, потвърждава, че Vallerius е OxyMonster.

Агентите намерили уличаващи доказателства на лаптопа, като например ключът за криптиране PGP, който OxyMonster използвал за подписване на съобщения онлайн, идентификационни данни за вход на OxyMonster за Dream Market и биткойн портфейли, съдържащи биткойн адреси, свързани с профилите на OxyMonster.

Оригиналната наказателна жалба се опитва да обвини OxyMonster в продажба на кокаин, фентанил, метамфетамин, LSD и оксикодон.

OxyMonster се признава за виновен

След девет месеца, опитвайки се да избегне присъдата в затвора за цял живот в САЩ, Vallerius подписа тази седмица писмено признал, че продава оксикодон и риталин на Dream Market-а под името OxyMonster.

Vallerius се призна за виновен за конспирация за притежание с намерението да разпространява контролирани вещества (защото е бил администратор и старши модератор на Dream Market, подпомагайки разпространението на много други незаконни стоки) и конспирация за изпиране на пари. Сега Vallerius е изправен пред присъда от около 20 години затвор, но няма да лежи доживот.

Освен OxyMonster, Vallerius също така се е занимавал с Dark Web пазари като VanDeevp и е имал сметки на множество пазари като AlphaBay, Hansa Market, TradeRoute, Valhalla и Evolution.

Въпреки престъпленията си и начина, по който властите го проследяват, OxyMonster винаги ще бъде запомнен заради славната му брада и глупавия начин, по който е арестуван.

В крайна сметка това е още един случай, при който властите са доказали още веднъж, че Биткойн като криптовалута не е наистина анонимна, както е била рекламирана през последното десетилетие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене