НАЧАЛО Регулации

Намесата на политиката в крипто може да се отрази зле на индустрията

26.05.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Намесата на политиката в крипто може да се отрази зле на индустрията

Самсон Моу, известен защитник на Биткойн, изрази загриженост относно нарастващата подкрепа на политиците за криптовалутите.

Той се опасява, че тази тенденция може да потули различните принципи на Биткойн спрямо другите криптовалути, което потенциално може да доведе до финансови кризи като тези, свързани с FTX, Luna и Genesis.

В тема в X (Twitter) Моу подчерта важността на разграничаването на Биткойн от другите криптовалути – разграничение, което много политици не успяват да направят.

Той цитира сенатор Синтия Лумис като изключение, отбелязвайки нейната искрена страст към Биткойн. Лумис, активен крипто защитник. Въпреки това Моу подчерта необходимостта от по-ясни разграничения, за да се предотвратят потенциални проблеми.

Сенатор Синтия Лумис е твърд застъпник за положителна крипто регулация. Преди тя е призовавала за по-ясни правила за правата на собственост и за самостоятелното попечителство, за да се защитят по-добре потребителите. Нейното застъпничество следва значими законодателни победи за крипто индустрията, включително отмяната от SEC на SAB 21, който налагаше строги условия на финансовите институции, желаещи да станат попечители на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Meta получи множество жалби за използване на личните данни на потребителите на AI без разрешение

На 5 юни Meta Platforms получи 11 жалби във връзка с предложени промени в начина, по който използва лични данни за обучение на моделите си за изкуствен интелект (AI), без да получава съгласие, което може да наруши разпоредбите на Европейския съюз за защита на личните данни.

06.06.2024 22:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.