НАЧАЛО Биткойн

Намалява ли еуфорията покрай Биткойн?

23.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Намалява ли еуфорията покрай Биткойн?

Изглежда, че Биткойн преживява значителен обрат, като цената му се понижи с повече от 10% от историческия си връх. Този спад се дължи на умерения интерес към спот фондовете за търговия на Биткойн (ETF).

Стратезите на JPMorgan Chase and Co. изразиха предпазливост, като предположиха, че отстъплението може би все още не е приключило.

Отливът от спот Биткойн ETF беше значителен, като само за три търговски дни около $742 милиона напуснаха регистрираните в САЩ спот Биткойн ETF. Цената на Биткойн отстъпи до $64,400 към момента на писане на статията, отбелязвайки една от най-лошите си седмици за годината, реализирайки спад от почти 6% за последните 7 дни.

Стратезите на JPMorgan смятат, че Биткойн все още изглежда свръх купен, позовавайки се на устойчивия отворен интерес към фючърсите върху CME Биткойн фючърсите и намаляващите потоци към ETF като мечи сигнали. Те очакват по-нататъшни спадове, водещи до халвинг събитието през април, което потенциално може да тласне цената към $42,000 след това.

Наим Аслам, главен инвестиционен директор в Zaye Capital Markets, отбелязва възможно отслабване на ентусиазма сред търговците на дребно и предполага, че съмненията в силата на ралито могат да доведат до значително отдръпване, което потенциално да тласне цената под $50,000.

Инвеститорите могат да обмислят възможността да играят с инверсни Биткойн ETF като Short Bitcoin Strategy ETF BITI, ако Биткойн продължи да се оттегля. Тези ETF-и предлагат възможност за придобиване на шорт експозиция, свързана с Биткойн, чрез традиционна брокерска сметка.

Спадът на Биткойн може да се отрази и на по-широкото пространство на криптовалутите, като потенциално може да доведе до спад на цените на Етериум.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.