НАЧАЛО Биткойн

Най-лошото от капитулацията премина – твърдят от Glassnode

юли 28, 2022 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-лошото от капитулацията премина – твърдят от Glassnode

Според фирмата за анализи Glassnode най-лошото от капитулацията на Биткойн може да е отминало.

В нов доклад Glassnode изследва 14-дневния, 28-дневния и 140-дневния период на Market Realized Gradient Oscillator (MGRO), като последният период показва, че Биткойн вече е в мечи пазар от много месеци, според аналитичната компания.

При 140-дневния MGRO се наблюдават трайно по-ниски върхове от март 2021 г. насам, а през 2022 г. не е регистрирана положителна стойност. Това подчертава, че макро динамиката на мечия пазар вероятно е била в сила през последните 15 месеца.

Сегашният продължителен режим на отрицателна стойност е показателен за трайно отрицателното представяне на цените през 2022 г. и на този етап остава в полза на мечките.


Основният тренд продължава бавно да се покачва, което показва, че е в сила потенциално по-дългосрочно възстановяване, което обаче предполага, че може да е необходима допълнителна продължителност и време за възстановяване.

 

MGRO сравнява пазарния импулс с притока на капитали въз основа на темпа на промяна между пазарната цена и реализираната цена.

 

Реализираната цена се изчислява, като се вземе реализираната пазарна капитализация на Биткойн, стойността на всички BTC по цената, на която са били купени, а не по текущата цена, и се раздели на текущото предлагане на BTC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да изпревари традиционните пазари тази година – Майк МакГлоун

Положителната стойност на MGRO показва бичи импулс, докато отрицателната стойност на MGRO показва мечи импулс.

 

Към момента на публикуване на статията Биткойн се търгува около $23,160. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се повиши с 9.2% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене