НАЧАЛО Биткойн

Най-лошото от капитулацията премина – твърдят от Glassnode

юли 28, 2022 9:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-лошото от капитулацията премина – твърдят от Glassnode

Според фирмата за анализи Glassnode най-лошото от капитулацията на Биткойн може да е отминало.

В нов доклад Glassnode изследва 14-дневния, 28-дневния и 140-дневния период на Market Realized Gradient Oscillator (MGRO), като последният период показва, че Биткойн вече е в мечи пазар от много месеци, според аналитичната компания.

При 140-дневния MGRO се наблюдават трайно по-ниски върхове от март 2021 г. насам, а през 2022 г. не е регистрирана положителна стойност. Това подчертава, че макро динамиката на мечия пазар вероятно е била в сила през последните 15 месеца.

Сегашният продължителен режим на отрицателна стойност е показателен за трайно отрицателното представяне на цените през 2022 г. и на този етап остава в полза на мечките.


Основният тренд продължава бавно да се покачва, което показва, че е в сила потенциално по-дългосрочно възстановяване, което обаче предполага, че може да е необходима допълнителна продължителност и време за възстановяване.

 

MGRO сравнява пазарния импулс с притока на капитали въз основа на темпа на промяна между пазарната цена и реализираната цена.

 

Реализираната цена се изчислява, като се вземе реализираната пазарна капитализация на Биткойн, стойността на всички BTC по цената, на която са били купени, а не по текущата цена, и се раздели на текущото предлагане на BTC.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да изпревари традиционните пазари тази година – Майк МакГлоун

Положителната стойност на MGRO показва бичи импулс, докато отрицателната стойност на MGRO показва мечи импулс.

 

Към момента на публикуване на статията Биткойн се търгува около $23,160. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се повиши с 9.2% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене