НАЧАЛО Други

Най-голямата частна банка в Лихтенщайн позволява инвестиции в криптовалути

май 5, 2022 10:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата частна банка в Лихтенщайн позволява инвестиции в криптовалути

Водещата частна банка в Лихтенщайн – LGT Bank – си партнира със SEBA Bank, за да предложи директни инвестиции в цифрови активи за своите клиенти.

Криптовалутите, включени в инициативата, са двете най-големи по пазарна капитализация – Биткойн и Етериум.

Финансовата институция отбеляза, че търсенето на цифрови активи е нараснало ‘рязко’ през последните години. За да се справи с нарастващия интерес, LGT позволи на своите клиенти да инвестират директно в две криптовалути – Биткойн и Етериум. Роланд Мат – главен изпълнителен директор на банката – коментира въпроса:

“Много сме доволни, че вече можем да предложим на нашите клиенти удобен достъп до тези пазари, като същевременно спазваме най-високите стандарти за сигурност. Работихме интензивно върху това предложение. Криптовалутите все още са в етап на динамично развитие. Следователно LGT първо създаде съответните, необходими процеси и рамка за този тип инвестиции.”

LGT обясни, че правилата за инвестиране в криптовалути ще бъдат същите като инвестирането в традиционни активи. Хората ще получават същата документация за своите данъчни декларации, докато средствата могат да бъдат лесно достъпни, когато продадат. LGT клиентите няма да се притесняват за частни ключове и пароли, тъй като банката ще съхранява техните активи.

Прочети Още: Анализатор разглежда най-лошият сценарий за Биткойн и Етериум

Първоначално възможността е достъпна само за избрани клиенти (професионални клиенти или клиенти на вечен мениджър на активи) на LGT Bank със седалище в Лихтенщайн или Швейцария. Поради търсенето в други области, банката се стреми да разшири предлагането в повече страни.

Партньор на LGT в този ход е швейцарската компания за цифрови активи – SEBA Bank. Главният изпълнителен директор на SEBA – Франц Бергмюлер – каза, че сместа между гамата от услуги на LGT и “най-високите стандарти за сигурност” на SEBA ще позволи на клиентите да се задълбочат във вселената на криптовалутите.

Щастливи сме, че можем да подкрепим LGT в разширяването на услугите си за цифрови активи”, заключи той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене