НАЧАЛО Биткойн

Най-големият крипто кит продаде Биткойн за над $1 милиард

юли 20, 2022 15:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият крипто кит продаде Биткойн за над $1 милиард

След последният краткосрочен отскок на цената на Биткойн изглежда, че китовете отново са в действие, като отчитат значителни транзакции, които вероятно ще повлияят на стойността на актива.

По-специално, активността по веригата показва, че най-големият в света неборсов Биткойн кит е продал около 46,000 BTC за два дни на стойност $1.08 милиарда въз основа на цената на Биткойн от $23,500 към момента на публикуване, сочат данни на Bitinfocharts

Транзакцията е стартирана за първи път на 18 юли в серия от продажби, при които първоначално са разтоварени 15,500 BTC. При първата забележителна транзакция бяха продадени 500 BTC, след това 2,500 BTC при втората и третата и 5,000 BTC при четвъртата и петата трансакция. 

На 19 юли китът ускори разтоварването на Биткойн с две транзакции от 10,000 BTC и 20,000 BTC на 20 юли. След транзакциите китът има баланс от 71,381.898 BTC. 

Мотиви за продажбата на Биткойн

Като цяло Биткойн общността ще търси мотивацията зад ликвидирането на огромно количество от актива, като се има предвид, че дейностите на китовете обикновено оказват влияние върху цената на актива. 

Забележително е, че продажбата на Биткойн от китовете понякога действа като мечи импулс за активите, което е показател, че сегашната способност за стабилизиране над $20,000 може да е краткотрайна. Въпреки корекцията на криптопазара, продажбата на въпросните BTC доведе до печалба за анонимния кит. 

Поради анонимния характер на Биткойн адресите, вероятно китът е в Биткойн пространството от ранните му дни, като вероятно е закупил актива на по-ниски цени. По подобен начин необходимостта от генериране на капитал може да е предизвикала ликвидацията от страна на притежателя на портфейла. 

Въздействие върху концентрацията на китовете 

Заслужава да се спомене, че общият срив на пазара на криптовалути повлия на концентрацията на китовете през последните месеци. Както беше съобщено през април, броят на Биткойн китовете е спаднал с около 5% само за четири дни. Спадът беше последван от по-нататъшни понижения на цената на Биткойн, която в определен момент спадна под $20,000.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Устойчивият добив на Биткойн (BTC) стига 59.5%

Освен това 16 Биткойн китове също продадоха своите BTC в рамките на тази седмица през април, когато активът се нуждаеше от големи играчи, които да помогнат за задвижването на цената нагоре.

В момента броят на китовете, държащи поне 1000 BTC, е достигнал 2-годишно дъно, според данни на Glassnode.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Какво да очакваме от Биткойн и големите инвеститори – Том Лий

Ветеранът от Уол Стрийт Том Лий остава бичи настроен за Биткойн (BTC) и очаква криптоиндустрията да излезе от мечия си пазар по-силна.

ноември 28, 2022 10:57 1 мин. четене

Биткойн и Етериум няма да изчезнат, уверява Майк Новограц

Главният изпълнителен директор на фирмата за крипто инвестиции Galaxy Digital казва, че двата водещи дигитални актива няма да изчезнат, въпреки широко разпространените негативни настроения в индустрията.

ноември 28, 2022 7:51 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Стигнахме ли дъно? Фирма за анализи споделя прогноза

Водеща фирма за анализи твърди, че фючърсният пазар на Биткойн (BTC) показва признаци, които преди това са отбелязвали дъната на пазара.

ноември 27, 2022 21:32 1 мин. четене

Вижте прогнозата на трейдър купил Биткойн на $1

Давинчи Джереми, ранен любител на криптовалутите и водещ на канала davincij15 в YouTube, прогнозира, че цената на Биткойн (BTC) ще нарасне десет пъти през следващия бичи пазар, но предупреждава, че преди това може да се срине още повече.

ноември 27, 2022 20:02 1 мин. четене