НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Най-добрите алткойни за 2021 година

СЕП. 18, 2021 16:16 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Най-добрите алткойни за 2021 година

С разрастването на децентрализираното финансиране (DeFi) и нарастващото използване на смарт договори, най-добрите алткойни вече са тези на смислените проекти и компании в блокчейн пространството.

Тези DeFi токени предлагат нещо повече от спекулативна стойност - те имат реални ползи.


Блокчейн компаниите издават свои собствени криптовалути, които често са задължителни за взаимодействие с техните платформи. Ако платформата добавя стойност и хората искат да я използват, те ще трябва да закупят съответния токен, което влияе на цената на актива. Някои от тях дори изплащат дивиденти на инвеститорите от приходи, генерирани чрез техните интелигентни договори.


Днешният алткойн пазар продължава да се разширява. Популяризирането на смарт договорите и новите DeFi продукти продължиха да отслабват доминантността на пазарната капитализация на Биткойн, която в момента е около 42% в сравнение с 85%  през 2017 г.


Ето един списък с най-обещаващите алткойни и DeFi проекти в крипто пространството.


1 - Етериум (ETH)


Няма как да се направи подобен списък без да се спомене втората по пазарна капитализация криптовалута. Етериум е платформа за смарт договори за създаване на децентрализирани приложения (DApps) и е създадена от Виталик Бутерин през 2013 г. 


Екосистемата на проекта има собствен език за програмиране Solidity. За да изпълните Solidity смарт договори на блокчейна на Етериум, плащате такса за мрежови газ в ETH.


Етериум положи основите на това, което днес е известно като децентрализираните финанси (DeFi). Ранният успех на екосистемата доведе до това, че голяма част от DeFi пространството разчита на блокчейна на Етериум.


Тъй като Етериум се мести към версия 2.0 през следващата година, таксите ще намалят драстично. Това ще направи много от децентрализираните апликации по-достъпни.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум се покачи последният път, когато това стана

2 - Chainlink (LINK)


Chainlink има за цел да донесе силата на интелигентните договори в реалния свят.


Проектът въвежда външни данни в смарт договори. Договорите на Смарт договорите на Етериум вече могат да действат върху други цени на активи, глобални събития и да извършват повиквания към други API-та. Chainlink добавя ново измерение на полезност към смарт договорите.


Той също така включва данни от реалния свят. Например, позволява на фермерите да се хеджират срещу лош сезон. Интелигентните договори, филтрирани чрез Chainlink, изплащат застрахователни искове, ако стойности в договора, като цена на акция, температура или валежи не отговарят на определен стандарт. Незабавните плащания се въвеждат веднага щом програмата получи подходящите метеорологични данни. Потенциалът на Chainlink изглежда неограничен и много от най-добрите DeFi приложения го използват на техните платформи.


3 - Uniswap


Uniswap е базиран на Етериум DApp за обмен на Етериум токени чрез пулове за ликвидност. Uniswap предлага 2 основни продукта: осигуряване и използване на ликвидност.


Uniswap предлага на потребителите възможността незабавно да обменят базирани на Етериум криптовалути, като се включат в пуловете за ликвидност. 


Тези пулове за ликвидност се попълват от други потребители, които печелят таксите за обмен за осигуряване на ликвидност.


Таксите за обмен трябва да бъдат платени с токена UNI, което го прави значителен играч в този пазарен цикъл.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Меме токен, скочил с над 8,000,000% тази година, е изброен на Coinbase


4 - Stellar Lumens


Stellar, децентрализирана платформа за обединяване на различните световни банкови системи, използва различни, несвързани методи на плащане (ACH, SEPA, SPEI и др.). Мрежата на Stellar свързва тези системи чрез децентрализиран леджър, с изходящи и входящи рампи за всеки начин на плащане.


Най-близкият конкурент на Stellar, Ripple, е изправен пред разследване на SEC. Stellar има отлична възможност да се възползва от момента и да направи всичко възможно да се превърне в глобалната платежна мрежа.


За да предотвратят спам в мрежата на Stellar, потребителите трябва да платят такса за транзакция и да отговарят на изискването за марж в токена на Stellar - Lumens (XLM).


5 - Aave (AAVE)


Децентрализираното кредитиране предлага по-високи лихвени проценти от централизираното кредитиране с по-добра сигурност и анонимност. 


При Aave, един от водещите протоколи за кредитиране днес, кредитополучателите трябва да предлагат обезпечение по-голямо от сумата, която заемат в смарт договора за заем. Договорът безопасно държи обезпечение в ескроу през целия срок на заема, заменяйки необходимостта от доверен посредник.


Ако кредитополучателят не изпълни задълженията си, заемодателят получава автоматично изплащане чрез смарт договор.


Aave предлага 10% APY за определени заеми на стабилни монети, без да се изисква познаване на вашия клиент (KYC), продукт, наистина нечуван в традиционните финанси.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 
CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите


6 - Solana (SOL)


Solana е блокчейн за смарт договори с активна DeFi екосистема и над $10 милиарда, заключени в протоколи. Мнозина виждат този проект и други подобни като сериозни конкуренти на Етериум. 


Други смятат, че търсенето на блокчейн продукти нараства до степен, при която много от най-големите блокчейни за смарт договори могат да бъдат използвани едновременно.


Независимо от това, има вероятност да видим значителни иновации в блокчейна на Solana благодарение на сериозна VC подкрепа. Solana е приета от Сам Банкман Фрийд и екипа на FTX, които със сигурност имат средства, за да гарантират успеха на блокчейна.


Докато много финансови приложения изискват сигурността на силно децентрализиран блокчейн като Етериум, игрите в блокчейн и други приложения работят по-добре във високопроизводителна верига с ниски такси като Solana. Родният токен на Solana е SOL, който е необходим за взаимодействие с блокчейна.


Това може да е годината, в която много алткойни стават мейнстрийм. Тъй като хората започват да разбират алткойните чрез техните реални случаи на използване, можете да сте сигурни, че тяхното прилагане ще се повиши заедно с цената на техните валути и токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето за кои криптовалути има най-високи очаквания сред трейдърите

Крипто проучването на Real Vision Exchange е предназначено да проследява настроенията сред инвеститорите, като позволява на участниците да разгледат 30 токена и да изберат какво разпределение да имат ...
ОКТ. 16, 2021 19:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Топ анализатор предрича 200% скок на Етериум срещу Биткойн (ETH/BTC)

Крипто стратегът Майкъл ван де Поуп каза на своите 443,000 последователи в Twitter, че е в рамките на възможното Етериум да скочи с 200% срещу Биткойн (ETH/BTC) през следващите месеци.Той обаче предуп...
ОКТ. 16, 2021 14:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света