НАЧАЛО Биткойн

Най-бомбастичната прогноза за цената на Биткойн досега

21.05.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-бомбастичната прогноза за цената на Биткойн досега

Биткойн (BTC) е известен с това, че е дефлационен и децентрализиран актив, черти, които са вградени в неговия код и не могат да бъдат изменени.

Тези характеристики накараха мнозина да спекулират относно потенциала на криптовалутата да поскъпне, което накара да се мисли как дори една скромна инвестиция може да донесе значително богатство с течение на времето.

Няколко водещи анализатори споделиха своите прозрения за бъдещата ценова траектория на Биткойн. Сред най-интригуващите прогнози е на Юриен Тимер, глобален ръководител на макросектора на Fidelity Investments. Тимър предполага, че BTC може да скочи до $1 милиард до 2038 г.

Тази смела прогноза се основава основно на закона на Меткалф, според който стойността на една мрежа е пропорционална на квадрата на броя на нейните потребители. Традиционно прилаган към технологии като интернет и социални медии, Тимър вярва, че този принцип е приложим и за криптовалутата. Като се има предвид природата на Биткойн като мрежа за peer-to-peer транзакции, стойността му теоретично трябва да се увеличи експоненциално с присъединяването на повече потребители.

През последното десетилетие скокът на цената на Биткойн съвпадна със значително увеличение на потребителската база, което илюстрира закона на Меткалф в действие. Въвеждането на спот ETF през януари допълнително разшири потребителската мрежа на Биткойн, като по този начин осигурява повече подкрепа за теорията на Тимър.

Прогнозата на макро експерта обаче зависи от две основни предположения: че нови потребители ще продължат да се присъединяват към мрежата, оценявайки нейната полезност за транзакции, а не само като инвестиция, и че потребителската база ще нарасне бързо през следващото десетилетие. Съществува риск Бикойн да не постигне необходимото широко разпространение, за да достигне границата от $1 милиард.

Въпреки тези несигурности, анализът на Тимър представя убедителен аргумент за потенциалния растеж на Биткойн, използвайки добре оценен икономически модел. Ако Биткойн достигне $1 милиард, днешна инвестиция от $1,000 може да струва $16.7 милиона до 2038 г. Дори малка инвестиция от $60, или 0.001 BTC, потенциално може да направи човек милионер.

Обективно погледнато обаче, тази прогноза е прекалено нереалистична – поне на този етап. Въпреки това, преди години само се спекулираше, че Биткойн ще достигне $100,000 и много не вярваха – но това е на път да се промени, тъй като криптовалутата е все по-близо до тази цел. Дори и цена от $1 милиона, както прогнозират много анлизатори, не звучи толкова нереалистична. Това означава, че колкото и да е фантастична тази прогноза на Тимер, няма как да се знае какво ще стане след 15-20 години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.