НАЧАЛО Други

Над $8 милиарда изтеглени от тази крипто банка след срива на FTX

януари 7, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $8 милиарда изтеглени от тази крипто банка след срива на FTX

Съобщава се, че високопрофилният срив на криптоборсата FTX е предизвикал масови тегления от Silvergate, банка, която се занимава предимно с крипто транзакции.

Според нов доклад на The Wall Street Journal разпадането на екосистемата FTX е довело до тегления на стойност над $8 милиарда от Silvergate.

В отговор на отлива на средства банката съкрати работната си сила с 40%, отказа се от плановете си за създаване на собствена криптовалута и ликвидира дългови активи на стойност $718 милиона от баланса си.

Цената на акциите на компанията също се срина с над 70% през последните три месеца.

Silvergate, която стана публично дружество през 2019 г., е известна с това, че обслужва криптофирми, обработва техните виртуални активи и управлява платформа, която свързва търговците с криптоборсите.

По време на срива на FTX, Silvergate е държала активи на стойност около $1 милиард, които са принадлежали на FTX и други свързани с нея фирми, според доклада.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Лоша новина за крипто мечките – краят на низходящия тренд наближава


Докладът също така установява, че Silvergate е продала повечето от традиционните си банкови операции, за да се съсредоточи върху криптоиндустрията. Silvergate не е структурирана като други банки и по този начин е успяла да оцелее при масовия отлив на средства.

Въпреки бурното състояние на пазарите, Silvergate заяви пред The Wall Street Journal, че все още вярва в криптовалутите.

Макар че Silvergate предприема решителни действия, за да се ориентира в настоящата среда, нейната мисия не се е променила. Silvergate вярва в индустрията на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене