НАЧАЛО Други

Над 1000 криптовалути са „мъртви проекти“

юни 30, 2018 11:23 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над 1000 криптовалути са „мъртви проекти“

Макар че не всички криптовалути и токени са построени така, че да издържат, математиката показва токен проекти и форкнати дигитални валути, закрити, изоставени, измамени са много по-големи, отколкото може да се предположи.

„Мъртви токени“

Според данни, събрани от Coinopsy и Dead Coins, два цифрови уебсайта за проследяване на криптовалути, приблизително 1000 крипто проекта нямат никакво развитие или бъдеща дейност в техния протокол и помежду им са събрали BTC и ETH за милиарди долари.

Докато глобалното правоприлагане може да е проверило стотици емитенти, за да определи тяхната легитимност, аматьорските инвеститори до голяма степен не обърнаха внимание на основната дължима грижа и направиха милиони долари инвестиции в токени, чиито имена са достатъчни, за да алармират хората – CryptoMeth, OreoCoin и Snowballs ,

Причините за затваряне варират от измами, свързани с излизането от уебсайта, затваряне на уебсайта и изоставяне на код до преднамерен пъмп и дъмп, повредени портфейли и предполагаема смърт на разработчиците на проекти.

Арън Браун, автор на бизнес пазари за Bloomber, сподели прозрението си:

Очевидно имаше значителна измама и хитрост на пазара на ICO. Виждал съм, че 80% от ICO са измами, а 10% липсват и не успяват след набирането на пари. Повечето от останалите 10 процента вероятно ще се провалят.

Измамите с ICO за милиарди долари

Както се съобщава през май, изследването на Satis Group стигна до извода, че измамните ICO са събрали над 1 милиард долара през 2017 г., като над 271 анализирани компании са подложени на съмнителни операции, плагирани whitepaper-и и представители на членовете на екипа.

Допълнителни изследвания от групата показват, че само 8% от проектите за криптовалути стигат до реномирани борси след ICO.

Докато новосъздадените компании са скандални поради високият им процент на неуспех, блокчейн предприятията са се представили по-зле от пазарните средни стойности за неуспешни инвестиции. Докладът на CB Insights от октомври 2017 г. сочи, че само 28% от блокчейн startup-И могат да преминат към втория кръг от „seed funding“, в сравнение с 46% от традиционните предприятия.

„Не мисля, че все още сме намерили приложението убиец“, каза Арих Леви, анализатор в CB Insights. „Просто изглежда, че са се опитали много проекти, но няма много потребители на блокчейн протоколи отвъд спекулантите и търговците“.

Въпреки това, в тези тежки ситуации, startup има за цел да установи своя окен. Съюзът на CoinJanitor, базиран в Южна Африка, се опитва да размени токени на изоставени проекти с валутата си, докато се опитва да коригира проблемите с кода – стига пазарната граница на проекта да е по-малка от 50 000 долара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC са „комунизъм в най-чистата му форма“, твърди Робърт Кийосаки

Все повече държави и банки по света обмислят идеята за въвеждане на дигитални валути на централните банки (CBDC).

август 12, 2022 9:45 1 мин. четене

dYdX блокира сметки на потребители свързани с Tornado Cash

Протоколът за деривати dYdX потвърди в четвъртък сутринта, че е блокирал потребителски акаунти, които преди това са взаимодействали с Tornado Cash, в съответствие с новите санкции на САЩ.

август 11, 2022 19:00 1 мин. четене

Coinbase получи призовка от SEC

Coinbase е изправена пред разследване от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ във връзка с нейните продукти за доходност и стейкинг, според тримесечната ѝ документация.

август 11, 2022 15:38 1 мин. четене

Крипто казиното Winz.io пусна собствена ротативка

Winz.io пуска собствена ротативка – Winz to the Moon.

август 11, 2022 13:21 1 мин. четене