НАЧАЛО Биткойн

Над $100 трилиона прехвърлени в мрежата на Биткойн

декември 28, 2022 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $100 трилиона прехвърлени в мрежата на Биткойн

Кумулативният обем на преводите на Биткойн (CTV) надхвърли $100 трилиона през последните седмици, като в момента възлиза на $105 трилиона, според данни на Glassnode.

CTV се отнася до натрупаната парична стойност на транзакциите, уредени в определена мрежа. Като мярка за активност тя може да се използва за оценка на приемането и определяне на тенденциите.

Кумулативният обем на преводите в Биткойн изпреварва останалите

Графиката по-долу показва CTV на Биткойн, Етериум и Лайткойн в отделни логаритмични скали. CTV на Етериум и Лайткойн възлизат съответно на $6.1 трилиона и $3.7 трилиона – и двата са по-малки от тези на Биткойн и то значително.

Интересно е, че CTV на Лайткойн забележимо се ускорява през 2022 г., както се вижда от приближаването на съответната му линия към вертикална позиция.

CTV на трите токена показват известно сходство, като се започне от равномерното покачване от началото на 2018 г., което постепенно нараства до началото на 2021 г., последвано от рязко разширяване.

След 2021 г. трите токена се сближават в различни точки помежду си. Въпреки това, относителната промяна на Лайткойн сочи към по-добро представяне от Етериум и Биткойн през последните седмици.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Може да предстои обрат на тренда – ето защо


Коментирайки CTV на Биткойн, Уил Клементе заяви, че достигането на $105 трилиона е „огромен подвиг“ и показва колко много милиони „са използвали Биткойн като глобална разплащателна мрежа“.

Критики

Тъй като CTV се изчислява, като се използва цената на токена в момента на прехвърлянето, влиянието на движението върху графиката е значително по-голямо по време на бичите цикли в сравнение с мечите цикли. Това разминаване в цените вероятно изкривява истинската мярка за приемане.

По подобен начин CTV не прави разлика между обема, свързан с действителен сетълмент в замяна на стоки и услуги, и вътрешните трансфери и други подобни търговски или спекулативни причини за преместване на токени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене

Биткойн може да стигне до $35,000 преди корекция – според икономист

Известния икономист Алекс Крюгер изрази бичи настроения по отношение на Биткойн (BTC), заявявайки, че актива може да направи масивно рали през 2023 г.

януари 27, 2023 19:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

Goldman Sachs: Биткойн e най-добре представящия се актив в света

Въпреки фалитите и спада на цените на повечето криптовалути, на които крипто сектора стана свидетел през 2022 г. банковият гигант Goldman Sachs класира Биткойн като най-добре представящия се актив в света през тази година.

януари 27, 2023 17:35 1 мин. четене