НАЧАЛО Финтех

Националната банка на Австралия създава стабилна монета

януари 20, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Националната банка на Австралия създава стабилна монета

Националната банка на Австралия (NAB) е втората от четирите големи банки в страната, която ще създаде своя собствена стабилна монета.

Според информацията целта е да се осигури токен, подкрепен с австралисйки долар, с който клиентите да уреждат блокчейн транзакции в реално време. Стабилната монета – AUDN – е предвидена за пускане през лятото и ще работи върху блокчейна на Етериум (ETH) и Algorand (ALGO)

Главният директор по иновациите на NAB Хауърд Силб заяви, че AUDN може да се използва и за търговия с въглеродни кредити, трансгранични парични преводи  и споразумения за обратно изкупуване.

През юни Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) беше първата голяма австралийска банка, която завърши транзакция със своя стабилна монета наречена A$DC. При нея Victor Smorgon Group използва A$DC като средство за размяна, за да закупи въглеродни токени BCAU от Zerocap – австралийска платформа за инвестиции в криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн до $30,000 – Ще има ли капан по пътя?


Джонатън Милър, австралийския директор на крипто борсата Kraken коментира ситуацията като заяви, че приемането на стабилни монети от две от четирите най-големи австралийски банки е признание на потенциала за създаване на значителна ефективност във финансовата система като например незабавен сетълмент, атомни суапове, смарт договори и други програмни случаи на използване. 

Той добави, че се очаква тенденцията да продължи и да се развие, за да включи приемането на различни други криптовалути и токени с все повече случаи на използване в австралийската икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Injective стартира екосистемен фонд в размер на $150 милиона

Създадената през 2018 г. блокчейн технология Injective обяви въвеждането на екосистемен фонд на стойност $150 милиона, за да подпомогне разработчиците, които разработват в мрежата Cosmos.

януари 28, 2023 8:10 2 мин. четене

Поверителността на личните данни при използване на дигитално евро

Дигиталното евро ще бъде свободно за ползване и достъпно за всички, но законодателите ще решат до каква лична информация ще има достъп банката, заяви Европейската централна банка в изявление от 23 януари.

януари 25, 2023 21:32 2 мин. четене

Този крипто сектор ще бъде основата на следващия бичи пазар – Pantera Capital

Според гиганта Pantera Capital един от секторите на дигиталните активи ще бъде жизнената сила на следващия бичи пазарен цикъл.

януари 25, 2023 19:34 3 мин. четене